Zöld civilek országos találkozója 2017. Budapest

Országunk legátfogóbb környezet- és természetvédelmi eseményét, a Zöld Civil Országos Találkozót ajánljuk szíves figyelmedbe: a rendezvény célja, hogy minden zöld témával foglalkozó magánember, szervezet, intézmény és egyéb szereplő közös összetartozását és kapcsolatát erősítse, egy olyan nyílt eseményen, amely pártpolitikától, gazdasági és egyéb érdekektől mentes. 
Az immáron 27 éve minden esztendőben megrendezésre kerülő találkozón filmvetítések, szakmai műhelymunkák, fenntartható ételek, kirakodó vásár, zöld expo, gyakorlati workshopok, kirándulások, kiállítások, slam poetry, vetélkedők és családi programok várják a zöld témák iránt érdeklődőket.

Zöld Civil Országos Találkozó
2017. május 18-21.
Budapest, Csillebérci Szabadidő Központ


Részletes információk: http://zoldcivil.hu/orszagos-talalkozo/2017-2/

Az Öko-völgy Alapítvány tevékenységi köréből kifolyólag az alábbi szekciókra külön is szeretnénk felhívni a kedves olvasó figyelmét:

1) péntek, 10:00-21:00 szekció: Élhető vidéket, jóllakott várost élhető vidéket jóllakott várost
Lehet-e olyan élelmiszert enni, ami…
…finom és egészséges,
…élhető környezetet és jó termőföldet hagy a gyerekeinknek is,
…elérhető árú
…tudod, honnan jött, és nem több száz kilométerről
…tudod, hogy aki termelte, az tisztességes bért kapott érte
…és ezzel hozzájárulni ahhoz, élhetőbb legyen a magyar vidék?

Van erre példa? Rengeteg!
Gyere el május 19.-én, ha…
…ilyen témában tevékenykedsz és szeretnél más szereplőket megismerni,
…vagy csak érdekel a téma, és szeretnél olyan szereplőkkel beszélgetni, akik ezzel foglalkoznak, a magoktól a termelésen át a piacokig,
…és hiszed azt, hogy ha egyedül nehezen is megy, akkor együtt menni fog!

Tervezett témák:
Városi kertek, Minőségi élelem – mindenkinek, Helyi Piacok, Bevásárló közösségek – termelőktől a tányérig, Mezőgazdaság szociálisan, Kisléptékben – őstermelők, kistermelők
Vetőmag önrendelkezés – termeljünk vetőmagot magunknak!, Közétkeztetéstől a közösségi étkeztetésig

Előadók : Szabadkai Andrea, Kislépték; Kajner Péter, Élőtisza; Kardos Etelka, Permakultúra Egyesület; Kőváriné dr. Bartha Ágnes, Kislépték; Kajner Péter, Szövetség az Élő Tiszáért; Takács Viktória, Grundkert; Priksz Gábor, Budapest Bike Maffia; Udvarnoki Tünde, Szatyor; Réthy Katalin és a lista folyamatosan bővül!

2) 17:00-18:30 szekció: A hazai zöld mozgalom kapcsolódási lehetőségei a “gyüttmentség” új hullámához

Csatlós Regina, Harazin Dorka
Közös ötletelésre, együtt álmodásra hívjuk a Zöld Civil Együttműködés tagjait! A Gyüttment Fesztivál szervezőiként az utóbbi években azt tapasztaljuk, hogy ismét nagy és egyre növekvő igény mutatkozik a vidéki komplex életmód-alternatívát megvalósító öko-tudatos (falu)közösségek létrehozására. Ez az igény a fesztiválon résztvevők lelkesedésében, optimizmusában, a találkozónk és a témába vágó egyéb rendezvények népszerűségében, valamint az ehhez kapcsolódó online kommunikációs anyagok nézettségi számaiban egyaránt megmutatkozik (pl.: https://goo.gl/3cs4jO). Az idei évben is aktívan dolgozunk azon, hogy ebből az igényből egy ténylegesen mérhető, új vidékre költözési hullám kerekedjen. Hisszük, hogy ezek a fejlemények pozitívan érinthetik a hazai, évtizedes múltra visszatekintő zöld mozgalmat, mivel a folyamat velejárója lehet például a zöld civil szerveződések társadalmi bázisának növekedése. A szekcióban arra a kérdésre keressük a választ, hogy ehhez a folyamathoz milyen kapcsolódási lehetőségei volnának a lokális és/vagy globális fókuszú, egy-egy szakterületre, vagy épp sokrétű tevékenységekre koncentráló zöld civil szervezeteknek.

Ha civil 1% – Gondoljon az Öko-völgyre!

Adóbevalláskor ajánlja személyi jövedelemadójának 1%-át az Öko-völgy Alapítványnak!

Adószámunk: 18786435-1-14

1%

Alapítványunk 2008 óta segíti Krisna-völgy környezettudatos törekvéseit. Évente több tízezer emberrel ismertetjük meg az önellátó életmód elemeit, a kapcsolódó tapasztalatokat. Legyen ebben Ön is partnerünk! Kérjük, ne hagyja elveszni adójának 1%-át! Számítunk Önre!

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Önfenntartó ruházat – 2. rész Kertészeti innovációink

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Rombolóan hat az a tévhit, hogy csak a racionálisan felfogható vagy a tudományosan kimutatható tartozik az emberiség állandó ismeretanyagához."
Konrad Lorenz