Élelmiszer-biztonság, mint az ENSZ egyik célkitűzése

Az ENSZ 17 fenntartható fejlesztési célt jelölt meg a 2030-ig terjedő időszakra. A célkitűzéseket az egyes országok helyi szintre adaptálják, és kidolgozzák a gyakorlati megvalósítás lehetőségeit.
Az Ökopolisz Alapítvány ezen célkitűzések ismeretében a magyarországi megvalósítási lehetőségeket vizsgáló konferencia- és könyvsorozatot indított. Bevonja a hazai tudományos és politikai közélet szereplőit, valamint civil szervezeteket is. A feladatok kidolgozásához széleskörű egyeztetésre hívják mindazokat, akiknek az adott fenntarthatósági témában fontos szerepük lehet.

Április 6-án Budapesten a Magnet-Házban zajlott a második fenntarthatósági célt, mégpedig az élelmiszer-biztonságot és a fenntartható mezőgazdaságot tárgyaló konferencia, amelyre Krisna-völgy is meghívást kapott. Barsi Attila (Rádhakanta dász), Krisna-völgy mezőgazdasági igazgatója tartott előadást az iparszerű élelmiszer termelés hibás – fenntarthatatlan – gyakorlatáról, és a kisközösségi, családi gazdaságok változatos, környezetbarát tájhasználatáról, a “Kert-Magyarország” (Entz Ferenc közel 200 éves elképzelése által vezérelve) termelési potenciáljáról és előnyeiről, a termelői-fogyasztói hálózatok jelentős élelmiszer-biztonsági hatásáról.

A rendezvényen számos hazai kutató és szakember vett részt, akik taglalták a fenntartható mezőgazdasági termelés földrajzi, éghajlati, ökológiai, társadalmi feltételeit, illetve a szükséges intézkedéseket.

Elhangzott, hogy a makroszintű gazdasági és jogi szabályozási feladatok kidolgozása mellett – amelyeket az akadémiai kutatói intézetek segítenek részletes tudásbázisukkal – fontos a civil szervezetek, a gazdálkodók, illetve a “tájban élő emberek” felhalmozott gyakorlati tapasztalata is ahhoz, hogy a célkitűzések valóra válhassanak, és a fenntarthatóság ténylegesen az élet részévé váljon.

Az elhangzott előadásokból kiadvány készül, amelyet az Alapítvány eljuttat az érintett szakmai és politikai szervezetekhez, illetve a sajtó és a civil szféra számára is hozzáférhető lesz. (www.okopoliszalapitvany.hu)

– Pártha dász –

Ha civil 1% – Gondoljon az Öko-völgyre!

Adóbevalláskor ajánlja személyi jövedelemadójának 1%-át az Öko-völgy Alapítványnak!

Adószámunk: 18786435-1-14

1%

Alapítványunk 2008 óta segíti Krisna-völgy környezettudatos törekvéseit. Évente több tízezer emberrel ismertetjük meg az önellátó életmód elemeit, a kapcsolódó tapasztalatokat. Legyen ebben Ön is partnerünk! Kérjük, ne hagyja elveszni adójának 1%-át! Számítunk Önre!

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm
Fotógaléria
Loading...
image img_7862-jpg image img_8245-jpg image img_7960-jpg image img_7820-jpg image gate_zoldklub_krisnavolgyben_2009-jpg image corvinusklub_2010marc22_k-jpg image dscn7275-jpg image dscn7261-jpg image bhakti_kert_4-jpg image img_0092-jpg image bhakti_kert_5-jpg image bhakti_kert_7-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
„Van olyan hagyomány, amely útbaigazít, s van, amely félrevezet. Az egyik megtanít úszni, a másik a süllyedő hajó szalonjába tessékel azzal, hogy itt eddig nagyon jól lehetett ebédelni.”
Németh László