Történelmi klímaváltozások

aztekA legújabb kutatások azt az általános véleményt támasztják alá, amely az emberi tevékenység már a múltban is okozott erőteljes klímaváltozást. Egy Discovery-tanulmány szerint spanyolok által behurcolt betegségek következtében az Azték és Inka Birodalmakban mintegy 50-60 millió ember, az akkori Föld népességének 9%-a pusztult el.(Összehasonlításul: a korabeli Magyarország 4 millió lakost számlált.) Az inkák és aztékok hatalmas kiterjedésű földjei (kukorica, amarant) így művelés nélkül maradtak, és területüket fokozatosan visszahódította az őserdő. Vizsgálatok szerint a másodlagosan kialakuló erdők CO2-felhasználása végül olyan mértéket ért el, hogy ennek hatása a korabeli Európa klímájában is kimutatható.

Angolul a Discoveryn

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm
Fotógaléria
Loading...
image oszi_tajkep-jpg image fozes_foldtuzhelyen-jpg image hazafele_a_foldekrol-jpg image szenaforgatas-jpg image krisna-volgyi_gyerekek-jpg image cserepkalyha_epites-jpg image meheszet-jpg image gyumolcsfak_tavasszal-jpg image img_8245-jpg image img_7820-jpg image img_7862-jpg image img_7960-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A világegyetemen belül az Úr irányít minden élőt és élettelent, s minden az Övé. Az embernek ezért csupán azt szabad elfogadnia, amire szüksége van, s ami őt illeti meg. Minden mástól tartózkodnia kell, jól tudván, hogy az kihez tartozik."
Srí Ísopanisad, első mantra