Etnográfusok kerestetnek (Öko-völgy az EPE konferencián)

epe01Az Etnográfusok Pécsi Egyesülete (EPE) március 7-én egy témaválasztásában rendkívül aktuális konferenciát rendezett a Pécsi Tudományegyetemen. A résztvevő egyetemi hallgatók arra voltak kíváncsiak, hogy melyek napjainkban a kultúrakutatás lehetőségei.
Egy kerekasztal beszélgetésen az Öko-völgy képviselője, Rév Szilvia elmondta, hogy Krisna-völgynek számos olyan tudományos kérdése van, ami a mindennapi, önellátó és fenntartható élet gyakorlatára vonatkozik.

Az Öko-völgy Program kutatóinak eredményei nem a fiókban, vagy cikkek formájában a könyvtárak polcain pihennek, hanem azonnal alkalmazásra kerülnek. Számos témában várunk szakdolgozókat, kutatókat, mint például a kisipari szövetkészítés kifinomult módszerei, házi illóolaj készítés, ökör-hajtású gépek (járgányok) típusai, szárazságtűrő növényfajták. Kíváncsiak vagyunk akár olyan, elsőre meglepő témákra is, mint az „erőszakmentes”, vagyis a növényi alapanyagú szappanfőzés glicerinmentes receptje. Vagyis azt a hagyományos, népi technológiát keressük, ami nincs ráutalva gyári alapanyagokra. Nem is csupán egyszerűen a receptről van szó, hanem azokat a fogásokat hiányoljuk, ahogyan tényleg megfőzhető a szappan. Ez ugyanis nem is olyan egyszerű…
Szóval olyan emberek kerestetnek, akik még emlékeznek, nagyszüleik hogyan csinálták… Vagy olyan etnográfusok, akik rendelkeznek praktikus tudással az önfenntartással, hagyományos, népi életmóddal kapcsolatban. Nagy szükség van rájuk, a válságok korában egyre inkább…

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A gond nem csupán gazdasági vagy technológiai, elsősorban erkölcsi és lelki. Megoldást a gazdaság és a technológia területén csak akkor találhatunk, ha mélységes változás megy végbe a szívünkben, amely elvezethet bennünket életformánk megváltoztatásához, valamint fogyasztásunk és termelésünk fenntarthatatlan formáinak átalakításához."
II. János Pál pápa és Őszentsége I. Bartholomeosz ökumenikus pátriárka