Hogyan teszi tönkre bolygónkat a túlzott fogyasztás és az intenzív hústermelés

ipar100x100Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre – hívja fel a figyelmet a Föld Barátai Európa és a Heinrich Böll Alapítvány “Hús Atlasz” címmel megjelent közös kiadványa.

A jelentés körvonalazza az intenzív hús- és tejipari termelés hatását az édesvíz- és földhasználatra. A világ mezőgazdasága a rendelkezésre álló édesvíz 70%-át emészti fel, melynek egyharmadát élőállat tenyésztésre fordítják. Az egyre intenzívebb élőállat szektor az egyik legnagyobb föld és ehető termény fogyasztó: az éves búza, rozs, zab és kukorica termés több mint 40%-a, és a világ 14 milliárd hektárnyi megművelt földterületének egyharmada írható a számlájára.

A cikk folytatása ide kattintva olvasható

(A kiadvány 2016-ban magyarul is megjelent!)

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image im003838k-jpg image im003862k-jpg image magfejto_2010apr16_k-jpg image im003909k-jpg image im003869k-jpg image im003865k-jpg image im003873k-jpg image magfejto_2010apr16_2_k-jpg image im003806k-jpg image im003855k-jpg image im003870k-jpg image magfejto_2010apr16_3-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A kutatások szerint az emberek nem az anyagi jólétre vágynak, hanem emberi kapcsolatokban gazdag, boldog magánéletre."
Pataki György (Szent István Egyetem)