Így is lehet. Zöldülő magyar háztartások

Könczey Réka biológus, fenntarthatósági szakértő előadásának összefoglalója. A III. Fenntarthatósági konferencia első napján elhangzott előadás letölthető teljes vetített- és hanganyaga

Negyedszázada kimondva is jelen van Magyarországon a környezeti értékrend. Magánéletben is érvényesül, attól függően, hogy a háztartás kis létszámú vagy többgenerációs, valamint attól, hogy városi vagy falusi.

A leginkább bevált, évtizedeken keresztül is fenntartható, megmaradó jó életvezetési szokások mellett néhány zöldköznapi csapdahelyzetet, rendszeresen kudarccal járó sémát is bemutatok. Ezek egy része a „nagy” „ellátórendszereknek” tulajdonítható, beleértve az épített és humán infrastruktúrát. Másokat szocializációnk okozza. Jóléti társadalomban, békeidőben mindkét tényező viszonylag tehetetlenül, komótosan viselkedik, természetes módon.

Emiatt nagyon fontosak a mégis meglévő, akár pontszerű életmód kísérletek. Megtartják és növelik a tudást, ami – változó környezetben – a gyorsabb alkalmazkodás kulcsa.
A jó életmód-minták fennmaradásának, szükség szerint hatásának valószínűbb kulcsa azok ismertsége és elfogadása, mint elszigeteltsége, elutasítása vagy üldözése. Emiatt több hazai, és néhány mérsékelt övi példát is bemutatok.

Az előadás vetített anyaga letölthető innen (.pdf,  656 Kbyte )
Letölthető teljes hanganyag itt (mp3, 15,4 MByte)

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image fozes_foldtuzhelyen-jpg image meheszet-jpg image hazafele_a_foldekrol-jpg image szenaforgatas-jpg image krisna-volgyi_gyerekek-jpg image gyumolcsfak_tavasszal-jpg image cserepkalyha_epites-jpg image oszi_tajkep-jpg image corvinusklub_2010marc22_k-jpg image gate_zoldklub_krisnavolgyben_2009-jpg image bhakti_kert_5-jpg image bhakti_kert_2-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A világegyetemen belül az Úr irányít minden élőt és élettelent, s minden az Övé. Az embernek ezért csupán azt szabad elfogadnia, amire szüksége van, s ami őt illeti meg. Minden mástól tartózkodnia kell, jól tudván, hogy az kihez tartozik."
Srí Ísopanisad, első mantra