Öko-völgy kutatószeminárium a Pécsi Tudományegyetemen

pte_cimer

Még csak bő három hónap telt el az Öko-völgy Program és a Pécsi Tudományegyetem Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszéke közötti együttműködési szerződés aláírása óta, s az egyetem máris meghirdette “Öko-völgy kutatószeminárium” című tantárgyát.
A tantárgy felelős tanára, Dr. Farkas Judit (néprajzkutató egyetemi adjunktus) elmondta:
“A kurzus egy előzetes egy napos Krisna-völgyi terepbejárásból, alapozó előadásokból,  kutatási beszámolókból, és nem utolsó sorban a kutatómunka törzsét képező egy hetes állomásozó terepmunkából fog állni. Utóbbi helyszíne természetesen szintén a somogyvámosi Öko-Farm.”
Legfrissebb értesüléseink szerint már több mint tíz hallgató regisztrálta magát a tantárgyra. Ők alapos képzésben részesülhetnek majd a fenntartatóságról; az ökofalvak célkitűzéseiről, alapelveiről; a hazai Élőfalu mozgalomról; valamint a Krisna-tudat teológiájának és történetének alapjairól, az Öko-völgy környezettudatos életének napi gyakorlatáról.
A kurzus keretében mindenki egy kis saját kutatómunkát fog végezni Krisna-völgyben, melyek közül a legkiválóbbakat honlapunkon is közzé tesszük.

Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image img_7862-jpg image img_7960-jpg image img_8245-jpg image img_7820-jpg image dscn6422-jpg image fnyn_2010apr17_4_k-jpg image dscn6452-jpg image fnyn_2010apr17_3_k-jpg image dscn6436-jpg image dscn6465-jpg image fnyn_2010apr3_3_k-jpg image magfejto_2010apr16_k-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A tudósok ilyen mértékű egyetértésére eddig még nem volt példa. Egyedülálló a nemzetközi tudóstársadalom megegyezése abban, hogy a természetes rendszerek nem képesek a továbbiakban elviselni a jelenlegi emberek tevékenységének hatásait."
Henry Kendall Nobel-díjas fizikus