Öko-völgy kutatószeminárium a Pécsi Tudományegyetemen

pte_cimer

Még csak bő három hónap telt el az Öko-völgy Program és a Pécsi Tudományegyetem Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszéke közötti együttműködési szerződés aláírása óta, s az egyetem máris meghirdette “Öko-völgy kutatószeminárium” című tantárgyát.
A tantárgy felelős tanára, Dr. Farkas Judit (néprajzkutató egyetemi adjunktus) elmondta:
“A kurzus egy előzetes egy napos Krisna-völgyi terepbejárásból, alapozó előadásokból,  kutatási beszámolókból, és nem utolsó sorban a kutatómunka törzsét képező egy hetes állomásozó terepmunkából fog állni. Utóbbi helyszíne természetesen szintén a somogyvámosi Öko-Farm.”
Legfrissebb értesüléseink szerint már több mint tíz hallgató regisztrálta magát a tantárgyra. Ők alapos képzésben részesülhetnek majd a fenntartatóságról; az ökofalvak célkitűzéseiről, alapelveiről; a hazai Élőfalu mozgalomról; valamint a Krisna-tudat teológiájának és történetének alapjairól, az Öko-völgy környezettudatos életének napi gyakorlatáról.
A kurzus keretében mindenki egy kis saját kutatómunkát fog végezni Krisna-völgyben, melyek közül a legkiválóbbakat honlapunkon is közzé tesszük.

Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Forradalmian új, radikális szemléletváltás menthet csak meg minket. Ennek megvalósítása azonban világszerte óriási ellenállásba ütközik tévhitek, tájékozatlanság, megszokottság és a rövidtávú ellenérdekeltség miatt."
Vida Gábor