Rövid beszámoló XX. Nyári Élőfalu Találkozóról. Ópusztaszer, 2014. július 4-6.

10020 év. Nem sok a történelem szempontjából, de nagy idő újonnan létrejött közösségeknek, falvaknak. A 20 év már túl van a gyerekkoron, de még kevés a bölcsességhez. Már kitartást és megfontolt törekvőket jelent, de nélkülözi a generációk váltása utáni tapasztalatot. Mindenképpen említésre méltó.

 

A Magyar Élőfalu Hálózat egy éterikus kenyér. A tagok tiszta gyakorlatból gyúrják, szellemiségükkel kovászolják, elkötelezettséggel kelesztik, a helyi erőfeszítések parazsán sütik, a megszegés után pedig mindenkit jó szívvel várnak az asztalhoz. Mindenkit, aki tudja és értékeli mindazt, ami benne van.
Nyaranta más-más helyszínen találkozunk, hogy tanuljunk egymástól, hogy segítsünk egymásnak, és adhassunk másoknak is, akik most gondolkoznak a kezdésen.

1

Ezúttal a Szeri Ökotanyák Szövetsége vállalta a házigazda szerepét Ópusztaszeren. A korántsem lazán egymás mellett élő, hanem példásan együttműködő családi tanyák egyre szaporodnak a SZÖSZ-ben, és számos követendő, szép mintát adnak a gazdálkodás, a közösségszervezés, a nevelés-oktatás terén.

2

Többünkben is úgy csapódott le, hogy az eddigiek közül tán az egyik legjobb nyári találkozón vagyunk túl. Élményében, hangulatában és tartalmában is nagyon sokat adott. Az előre meghirdetett műhelyfoglakozások igazán részletes eszmecserét tettek lehetővé, és sok témát lehetett egyidejűleg megismerni. Nagyon vonzó és méltó volt a helyszín, sok érdekes ember látogatott el a találkozóra.

5

3

Aki nem tudott részt venni, sajnálhatja. Főként ha érdekli, hogyan lehet békés, egyszerű életet élni, anélkül, hogy problémaként jelennénk meg a világban. A következő télen Agostyánban leszünk…
4

Pártha dász
Krisna-völgy

A képek forrása: Facebook

A fotókat Baranyai Erika Piros készítette

További képek ide kattintva láthatók

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image img_7820-jpg image img_7862-jpg image img_8245-jpg image img_7960-jpg image dscn6457-jpg image dscn6418-jpg image magfejto_2010apr16_2_k-jpg image dscn6452-jpg image fnyn_2010apr3_3_k-jpg image dscn6394-jpg image dscn6422-jpg image dscn6415-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Elvesztettük azt a képességet, hogy előre lássunk, s a bajokat elkerüljük. El fogjuk pusztítani a Földet."
Albert Schweitzer