Tehénvédelmi konferencia Somogyvámoson

tehenvedelmi-konferencia_1Immár második alkalommal adott helyet a Nemzetközi Tehénvédelmi Konferenciának a Somogyvámosi Krisna Völgy. A 2009. május 13-án és 14-én lezajlott konferencián tíz ország tehénvédelmi szakértői vettek részt.

Krisna-völgyben a tehénvédelem fogalma nagy hangsúlyt kap szemben az állattartáséval. A két tevékenység céljai között ugyanis a Krisna-hívők jelentős különbséget látnak. Az állattartátehenvedelmi-konferencia_2s alapja a lehető legnagyobb haszon, ugyanakkor a tehénvédelem esetében már maga a kifejezés is azt sugallja, hogy itt másról van szó. Ahogy a földet, a teheneket is anyaként tisztelik, hiszen azok gondoskodnak a tejről, amely nagyon fontos élelmiszer az ember számára. A Krisna-hívők személyként kezelik a teheneket, mindegyiküknek saját neve van, hiszen mindannyian más-más személyiséggel, tulajdonságokkal rendelkeznek. Nem kihasználni akarják őket, hanem megfelelő módon gondoskodni róluk.

A konferencián jelen voltak Fehéroroszország, Svédország, Anglia, USA, Csehország, Szlovákia, Németország, Horvátország, Olaszország és Magyarország tehénvédelmi szakértői. Voltak közöttük többek között tehenészektehenvedelmi-konferencia_3, tehénvédelemmel foglalkozó szakemberek az állategészségügy, agrárkultúra, gazdálkodás kommunikáció területéről. A megbeszélésen részt vett Sríla Sivarama Swami vezető lelkész is.

A Tehénvédelmi Konferencia jó hangulatban telt, kellemes beszélgetésekkel, érdekes előadásokkal, tapasztalatcserével. A résztvevők különböző farmok, tehénvédelmi központok bemutatkozásait hallgathatták meg. Köztük például olyan érdekességeket is, hogy például milyen termékeket lehet készíteni tehéntrágyából, és szó esett a tehenek betegségeinek homeopátiás gyógymódjairól is.

Az érdeklődő további képeket talál a rendezvényről: itt

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image bhakti_kert_4-jpg image img_0166-jpg image dscn7261-jpg image img_0099-jpg image bhakti_kert_5-jpg image bhakti_kert_6-jpg image img_0079-jpg image bhakti_kert_7-jpg image bhakti_kert_1-jpg image img_0145-jpg image bhakti_kert_3-jpg image bhakti_kert_2-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A gazdaságnak kell az embert szolgálnia, nem pedig az embereknek a gazdaság kiszolgálóivá válnia."
Az Egyházak Világtanácsának nyilatkozata (2000, Genf)