Tehénvédelmi konferencia Somogyvámoson

tehenvedelmi-konferencia_1Immár második alkalommal adott helyet a Nemzetközi Tehénvédelmi Konferenciának a Somogyvámosi Krisna Völgy. A 2009. május 13-án és 14-én lezajlott konferencián tíz ország tehénvédelmi szakértői vettek részt.

Krisna-völgyben a tehénvédelem fogalma nagy hangsúlyt kap szemben az állattartáséval. A két tevékenység céljai között ugyanis a Krisna-hívők jelentős különbséget látnak. Az állattartátehenvedelmi-konferencia_2s alapja a lehető legnagyobb haszon, ugyanakkor a tehénvédelem esetében már maga a kifejezés is azt sugallja, hogy itt másról van szó. Ahogy a földet, a teheneket is anyaként tisztelik, hiszen azok gondoskodnak a tejről, amely nagyon fontos élelmiszer az ember számára. A Krisna-hívők személyként kezelik a teheneket, mindegyiküknek saját neve van, hiszen mindannyian más-más személyiséggel, tulajdonságokkal rendelkeznek. Nem kihasználni akarják őket, hanem megfelelő módon gondoskodni róluk.

A konferencián jelen voltak Fehéroroszország, Svédország, Anglia, USA, Csehország, Szlovákia, Németország, Horvátország, Olaszország és Magyarország tehénvédelmi szakértői. Voltak közöttük többek között tehenészektehenvedelmi-konferencia_3, tehénvédelemmel foglalkozó szakemberek az állategészségügy, agrárkultúra, gazdálkodás kommunikáció területéről. A megbeszélésen részt vett Sríla Sivarama Swami vezető lelkész is.

A Tehénvédelmi Konferencia jó hangulatban telt, kellemes beszélgetésekkel, érdekes előadásokkal, tapasztalatcserével. A résztvevők különböző farmok, tehénvédelmi központok bemutatkozásait hallgathatták meg. Köztük például olyan érdekességeket is, hogy például milyen termékeket lehet készíteni tehéntrágyából, és szó esett a tehenek betegségeinek homeopátiás gyógymódjairól is.

Az érdeklődő további képeket talál a rendezvényről: itt

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image dscn6415-jpg image fnyn_2010apr17_k-jpg image magfejto_2010apr16_k-jpg image fnyn_2010apr3_2_k-jpg image fnyn_2010apr17_3_k-jpg image dscn6422-jpg image fnyn_2010apr3_3_k-jpg image dscn6418-jpg image dscn6452-jpg image dscn6457-jpg image dscn6436-jpg image magfejto_2010apr16_2_k-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Vajon hány ember létezik még, aki megérti, hogy a pénz önmagában nem érték? Ugyanez vonatkozik az időre is: »Time is money« - mondják azok, akik a pénzt abszolút értékmérőnek tartják, mintha minden megtakarított percnek ugyanannyi lenne az értéke."
Konrad Lorenz