Vallási üzenet a vegetarianizmusról

vallasi-uzenet-a-termeszetrol-es-a-vegetarianizmusrol“Felelősséggel tartozunk az életért, meg kell védenünk mindenhol. Mindannyian ugyanazon a törékeny, csodálatos Föld-csónakon hajózunk. Mentsük meg a csónakunkat – evezzünk együtt!”Arthur Hertzberg rabbi, a Zsidók Világszövetségének alelnöke által írott nyilatkozat az élő környezet törékeny voltáról és a vegetarianizmus szükségességéről.

„A zsidó vallás megengedi az állatok húsának fogyasztását, de századunkban sok vallását nagyon komolyan vevő zsidó körében mozgalom indult a vegetáriánus táplálkozásért. Számos vezérszerepet játszó rabbinista és szellemi vezető, köztük több mai és múltbeli szentföldi főrabbi erősíti meg, hogy a zsidó erkölcsi tanítások végül a vegetarianizmushoz vezetnek.”

„Kijelentették, hogy minden élőlény önrendelkezése olyan érték, amit vallásunknak minden hívő felé közvetítenie kell. Hangozzék el ez ma is, az eljövendő napokban is. Hallja meg minden testvérünk, bárhol is éljen, hogy ez a parancs, melyet igyekeznünk kell teljesíteni. Nem teljesíthető egyetlen nemzedék alatt, nem fog külső vagy belső nyomásra megtörténni. Egyre több zsidó fog vegetáriánussá válni, ahogyan egyre mélyebben megérti saját maga, hogy napjainkban ezt parancsolja vallásunk.”

A nyilatkozat teljes terjedelmében itt olvasható

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Legközelebbi időpontok:
2018. február 17.
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A probléma tömören abból áll, hogy az emberiség a véges Földön korlátlan növekedésre rendezkedett be, figyelmen kívül hagyva annak eltartóképességét. Kifosztja a bolygó erőforrásait, rablógazdálkodást folytat az elvileg megújulni képes ökológiai rendszereken, s mindezzel saját maga és utódainak létét veszélyezteti."
Vida Gábor