eper… a régóta ígért befőzés-kisfilmünk. A bejegyzés végén, a kommentek között egy kedves olvasónk kiváló – és az epernél most időszerűbb 🙂 – birsalma-eltevési receptje olvasható.

http://youtu.be/4L03en6LhjM

 

Erről a témáról szól egy korábbi cikkünk. Ide kattintva olvasható

2 thoughts to “Eper eltevése házilag

  • Kender Sára

    Sziasztok!

    Szeretnék ajánlani egy éppen akutális receptet birsalma befőzéshez. 2 éve készítjük és nagyon szeretjük. Az eredeti recept így szól:

    Birsalmalekvár:

    Hozzávalók: 3 kg birsalma, 3 db citrom, 1,5 kg cukor.
    Elkészítése: megmossuk és feldaraboljuk a gyümölcsöt, hámozni nem kell. Fél liter vizzel leöntve puhára pároljuk, közben kavargatni kell, mert hamar odaég. Lehűtjük, majd botmixerrel pépesítjük. A cukrot 2 dl vízzel sziruppá főzzük, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz, ahogy a citromok levét és a vékonyan lereszelt héjat is. Forrástól számítva 10 percig főzzük, hamar besűrűsödik. Forró üvegekbe szedjük, a tetejére pedig szalicilt szórunk, amit majd fogyasztáskor eltávolítunk.

    Az eredeti recepthez képest, mi nem szoktunk tartósítószert belerakni, így sem szokott megromlani. A citromhéj is kihagyható, mivel gyakran vegyszerezik. További fűszereket hozzáadva (ha valaki szeret kísérletezgetni és kedveli az indiai ízeket) pl. egy kis csípőssel is fel lehet turbózni, szerintem finom csatni is készíthető belőle.

    Kedves András!
    Nagyon jók a videók. Köszönjük.

    Sára

    Válasz
  • Tamás Judit

    Sziasztok!

    Nagyon jó hogy tanitjétok az embereket a gyümölcsök eltételére, mert egy generáció kiesett ebböl.
    De cukrott mégsem kellene hozzátenni. Én mindent anélkül csináltam és nagyon finom volt, az eredeti gyümölcs iz érzödik.

    Válasz

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük