Szencinege_orban_zoltan_100x100A Madárbarát kert programban való részvételhez nincs szükség különösebb madártani ismeretre, jártasságra, a regisztrációt követően megküldött Madárbarát Kert Kalendárium minden szükséges információt tartalmaz.  Aki olyan szerencsés, hogy kerttel rendelkezik, feltétlenül érdemes részt vennie a programban, hiszen a madarakról való gondoskodás sokszorosan megtérül: a kertben fészkelő madarak rengeteg kártevőt elpusztítanak, énekükkel, kedves jelenlétük élettel telivé teszik a kertet.

 

A Madárbarát kert programban résztvevők elismerő táblát is kapnak. A tábla megszerzésének feltétele, hogy a regisztrációt követően legalább egy mesterséges madárodú kihelyezésével, itató folyamatos működtetésével és téli madáretetéssel végzett egy évnyi madárbarát kertészkedést követően a regisztrációs csomagban kapott jelentőlap beküldésével tájékoztassa az MME központi irodáját az általa végzett madárvédelmi munkáról. Az információk értékelését és elfogadását követően postai úton megküldik a ház falára, ajtóra, kerítésre kihelyezhető elismerő táblát, mely hirdeti, hogy itt egy madárbarát lakik és tevékenykedik.

Itt lehet csatlakozni a programhoz: Magyar Madártani Egyesület

2 thoughts to “Csatlakozzon a Madárbarát kert programhoz!

  • Kun Mihály

    Évek óta etetem óvom a kertünkbe járó(repülő) madarakat. Van Balkáni gerlepárunk, Dolmányos varjú, széncinke,rigócsalád, (mókus). szeretném ha küldenének egy madárbarát kert táblát amit az utcai kapunkra kitennék. A leírtakat fotókkal is igazolni tudom. Üdvözlettel Kun Mihály és családja.

    Válasz

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük