Egy svéd kutatócsoport tanulmánya szerint, ami a globális élelmiszerellátás és az édesvíz elérhetősége közti kapcsolatot vizsgálja, többé nem engedhetjük meg magunknak, hogy annyi húst együnk, mint most. A következő negyven évben le kellene szoknunk az állati eredetű ételekről, mert az állattartás vízigénye többszöröse a mezőgazdasági növénytermesztésnek és minden cseppre szükségünk lesz, hogy a növényekből megtermeljük a szükséges minimumot a bolygó lakosságának.

„Nem lesz elég rendelkezésre álló víz a jelenlegi termelés alatt álló területeken, ahhoz, hogy megtermeljük az élelmet annak a 9 milliárd embernek, aki 2050-ben élni fog, ha a folytatódnak a jelenlegi trendek és változások a nyugati országok étkezési szokásaiban” – állapította meg a Stockholmi Nemzetközi Vízügyi Intézet (SIWI) kutatása.

Az emberek proteinszükségletük nagyjából 20 százalékát szerzik be állati eredetű termékekből, de ennek 5 százalékra kellene csökkennie, hogy az élelmiszertermelés lépést tudjon tartani a világ növekvő népességével. Jelenleg a bolygó mezőgazdasági művelésre alkalmas területeinek harmadán termesztenek állati takarmánynak szánt növényeket. Egy húsokat is fogyasztó ember étrendje megközelítőleg ötször-tízszer annyi vizet igényel, mint egy vegetáriánusé.

„Kilencszáz millió ember már éhezik, és 2 milliárd alultáplált, annak ellenére, hogy folyamatosan növekszik az egy főre jutó élelmiszertermelés. A felhasználható vízforrások 70 százaléka a mezőgazdaságnak jut. További 2 milliárd ember ellátása 2050-ig jelentős terheket fog róni a termőföldekre és a vízforrásokra” – szerepel a jelentésben.

A cikk folytatása itt olvasható: index.hu

One thought to “Felhívás életmódváltásra: „Legyünk vegetáriánusok, vagy éhínség várható!””

  • Bán Károlyné Ilona

    Egyet értek az aggódalmatokkal, de a megoldás nem az emberek kezében van, ha nem a teremtő Isten Jehova kezében. Ha az emberiség tudna valami érdemleges megoldást nyújtani, már megtette volna. De mivel figyelmen kívül hagyták mind ez ideig Isten szeretetteljes törvényeit csak bajt okoznak („okozunk”) egymásnak.Meg van írva a Bibliában , hogy Isten hamarosan minden élő kívánságát ki fogja elégíteni, de csak azokét akik meg ismerik az ő szeretetteljes szándékát és meg értik miről van szó. A korrupt világ uralkodókat akik már nagyobbnak képzelik magukat Istennél és semmiben nem engedelmeskednek Istennek,hogy szeresd felebarátod mint önmagad, illetve szeresd a Te Istenedet teljes szívedből és minden erődből, azok nem fogják örökölni Isten Királyságát. Tisztelettel és szertettel írtam E néhány gondolatot, és aki megvizsgálja a Bibliát, annak megnyílik egy csodálatos lehetőség a jövőt illetően.Szeretettel kérlek benneteket figyeljétek mit íratott Jehova Isten az emberiség számára a Bibliába. Üdvözlettel Bán Károlyné Ilona

    Válasz

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük