Ha a vágóhidaknak üvegfaluk lenne…

akkor mindenki vegetáriánus lenne – így hangzik az egyik jelmondata az Állatokkal való Etikus Bánásmódért (PETA) nevű amerikai szervezet www.meat.org címen elérhető honlapjának.

Az internetes orgánum létrehozásának célja, hogy valósághű módon mutassa be a tenyésztett állatokkal való bánásmódot. Sokak által ismert, hogy a nagyüzemi állattartás gyakran önmagában kimeríti a legkegyetlenebb állatkínzás fogalmát, amelyet az állatok brutális és fájdalmas lemészárlás követ. A honlap tudatosítani kívánja a fogyasztókban, hogy az általuk vásárolt hús milyen módon „készül”, amíg végül az asztalukra kerül.

Kétségtelen, hogy a honlapon látható filmfelvételek, fotók nem a könnyed szórakoztatást szolgálják. Céljuk, hogy tudatosítsák: senkinek nem lenne szabad elfeledkeznie arról, hogy mi történik napról-napra az állatokkal, és hogy a húsevők miféle termékeket vásárolnak a hentesnél.

A honlap szerkesztőnek következtetése, hogy a megoldást az, ha ki-ki – miután megismerte az igazságot -, másfajta élet- és táplálkozási módot választana. Kutatások által igazolt tény, hogy aki vegetáriánussá válik, az – a mellet, hogy megnyugodhat a lelkiismerete – egészségesebb lesz, sőt, nagyon sokat tesz a környezete védelméért is.

www.meat.org

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Ősszel induló tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Az emberi közösségek együttműködő, egymást segítő, szeretetteljes világát kell újra felfedeznünk. Ehhez újra el kell sajátítani a 150 évvel ezelőtt még jól működő lokálisan önellátó életmód legfontosabb elemeit."
Vida Gábor