Ha a vágóhidaknak üvegfaluk lenne…

akkor mindenki vegetáriánus lenne – így hangzik az egyik jelmondata az Állatokkal való Etikus Bánásmódért (PETA) nevű amerikai szervezet www.meat.org címen elérhető honlapjának.

Az internetes orgánum létrehozásának célja, hogy valósághű módon mutassa be a tenyésztett állatokkal való bánásmódot. Sokak által ismert, hogy a nagyüzemi állattartás gyakran önmagában kimeríti a legkegyetlenebb állatkínzás fogalmát, amelyet az állatok brutális és fájdalmas lemészárlás követ. A honlap tudatosítani kívánja a fogyasztókban, hogy az általuk vásárolt hús milyen módon „készül”, amíg végül az asztalukra kerül.

Kétségtelen, hogy a honlapon látható filmfelvételek, fotók nem a könnyed szórakoztatást szolgálják. Céljuk, hogy tudatosítsák: senkinek nem lenne szabad elfeledkeznie arról, hogy mi történik napról-napra az állatokkal, és hogy a húsevők miféle termékeket vásárolnak a hentesnél.

A honlap szerkesztőnek következtetése, hogy a megoldást az, ha ki-ki – miután megismerte az igazságot -, másfajta élet- és táplálkozási módot választana. Kutatások által igazolt tény, hogy aki vegetáriánussá válik, az – a mellet, hogy megnyugodhat a lelkiismerete – egészségesebb lesz, sőt, nagyon sokat tesz a környezete védelméért is.

www.meat.org

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink

Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha felismerjük, mi veszélyezteti létünket, és mégis folytatjuk azt a tevékenységet, az valamiféle elmebaj jele. A probléma gyökere a gondolkodásmódunkban, hozzáállásunkban és értékrendünkben van."
Peter Russel, angol pszichológus, filozófus