Sorozatunk mostani részében arról olvashatunk, hogyan lehet a tartósítást gyümölcs- és zöldségbefőttekkel természetes és egészséges módon (tartósítószer, vagy cukor nélkül) megoldani és hogyan történt mindez régen.
Sorozatunk mostani részében arról olvashatunk, hogyan lehet a tartósítást gyümölcs- és zöldségbefőttekkel természetes és egészséges módon (tartósítószer, vagy cukor nélkül) megoldani és hogyan történt mindez régen.
Ez a kisfilm bemutatja, hogyan lehet télen friss zöldségfélék termeszteni a fóliában, hogyan oldható meg a szántás nélküli földművelés, milyen talajtakaró növényt válasszunk télire, mit használjunk a komposztáláshoz és még sok érdekesség.
2021. március 27-én (szombaton) tartjuk a Családi önellátás alapjai elnevezésű tanfolyamunkat! Ha szeretnél környezet-tudatosabban élni, jobban belekóstolni az önfenntartó életmódba, akkor ez a tanfolyam neked szól!
Sorozatunk mostani részében arról olvashatunk, hogyan készíthető saját verem, miben tud többet a pince, valamint hogyan kell tárolni egyes terményeket?
2021. március 20-án (szombaton) tartjuk a Házi kenyérsütés tanfolyamunkat, melyen teljes kiőrlésű lisztekből fogunk hazai (kovászos, élesztős) és keleti (gluténmentes, élesztőmentes) kenyérféléket közösen elkészíteni. Ha szeretnél adalékanyagoktól mentesen egészségesen táplálkozni, akkor ez a tanfolyam neked szól!
Hogyan lehet télen friss zöldséget termelni? Nem kell télire a homokba eltenni a répát és tavasszal fonnyadtan feldolgozni?
Kóstolj bele a fazekas mesterségbe! 2021. február 20-án szombaton a somogyvámosi Fazekas Műhelyben megtanulhatod elkészíteni saját agyagedényeidet. Ha szívesen használnál, vagy ajándékoznál saját magad által készített agyagedényeket, akkor gyere el hozzánk!
Újabb sorozatot indítunk, amely a zöldségek és a gyümölcsök betakarításának, tartósításának és tárolásának Krisna-völgyi gyakorlatait mutatja be a Beszélgetések az önellátásról című könyvsorozatunk alapján. A sikeres tárolás már a betakarításnál elkezdődik.
Az önfenntartó ruházat fejlesztése kapcsán sok minden történt az idei évben a Krisna-völgyi Syama Handmade műhelyben. Ezekből tallóz az alábbi kisfilm.
A fahamura mindenki azt gondolná, hogy használhatatlan hulladék. Az alábbi cikk azonban 25 értékes felhasználását mutatja be.