pte_cimer

Még csak bő három hónap telt el az Öko-völgy Program és a Pécsi Tudományegyetem Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszéke közötti együttműködési szerződés aláírása óta, s az egyetem máris meghirdette “Öko-völgy kutatószeminárium” című tantárgyát.
A tantárgy felelős tanára, Dr. Farkas Judit (néprajzkutató egyetemi adjunktus) elmondta:
“A kurzus egy előzetes egy napos Krisna-völgyi terepbejárásból, alapozó előadásokból,  kutatási beszámolókból, és nem utolsó sorban a kutatómunka törzsét képező egy hetes állomásozó terepmunkából fog állni. Utóbbi helyszíne természetesen szintén a somogyvámosi Öko-Farm.”
Legfrissebb értesüléseink szerint már több mint tíz hallgató regisztrálta magát a tantárgyra. Ők alapos képzésben részesülhetnek majd a fenntartatóságról; az ökofalvak célkitűzéseiről, alapelveiről; a hazai Élőfalu mozgalomról; valamint a Krisna-tudat teológiájának és történetének alapjairól, az Öko-völgy környezettudatos életének napi gyakorlatáról.
A kurzus keretében mindenki egy kis saját kutatómunkát fog végezni Krisna-völgyben, melyek közül a legkiválóbbakat honlapunkon is közzé tesszük.

Rév Szilvia

Related Articles

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük