Önfenntartás válsághelyzetben – 2. Egészség

Az egészségünk megőrzése válsághelyzetben is nagyon fontos dolog. Ennek kétféle módja van: a külső és a belső védelem.

1. Külső védelem:

A vírusok terjedését a gyakori szappanos, vagy alkoholtartalmú kézmosóval történő kézmosás jelentősen akadályozza. Ezen kívül javasolt a rendszeres szellőztetés is otthon, vagy a munkahelyen egyaránt.

Emellett jelenleg az egyik legfontosabb védekezési mód, ha nem megyünk ki otthonról, mert a társas érintkezés során hatványozottan terjedhet a yírus. Amennyiben mégis ki kell mozdulnunk vásárolni, vagy munkába menni, akkor kerüljük a tömegközlekedést. A buszon, villamoson, stb. általánosan javasolt kesztyűt és maszkot viselni. A tömegközlekedés helyett váltsunk kerékpárra, ez javítja az egészségünket, és elég gyorsan elérhetjük célunkat. A mozgásigényünket otthoni tornázással is le tudjuk vezetni.

2. Belső védelem:

A belső védelem talán még fontosabb, mint a külső. Ha erős az immunrendszerünk, akkor sokkal enyhébb tünetekkel megúszhatjuk. Az immunrendszerünket a nyers gyümölcsökben és a zöldségekben lévő vitaminok nagyban segítik. Emellett a megfelelő alvásnak is fontos szerepe van.

Amiről sajnos igen kevesek tudnak, hogy a kedélyállapotunk szorosan összefügg az immunrendszerünkkel. Ha pozitívan tudjuk fogadni a válsághelyzet adta kihívásokat, nem veszítjük el az életkedvünket, akkor az immunrendszerünk erősebb marad, míg ellenkező esetben a saját belső védelmi rendszerünket romboljuk le, ami így védtelenebbé tesz bennünket.

Örömmel is fogadhatjuk, hogy a jelenlegi változások miatt többet tudunk együtt lenni a családunkkal, van időnk beszélgetni egymással, és nem csak a telefonunkat nyomogatva. Elővehetjük azokat a könyveket, amikre hónapok óta nem jutott időnk. Ha jógázunk és meditálunk, az nagyban hozzájárul a testi-lelki egészségünk megőrzéséhez.

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

Tanfolyamaink
Ősszel induló tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Önfenntartó ruházat – 2. rész Kertészeti innovációink

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A vidék sikereinek és kudarcainak a társadalom minden tagja részese."
Nemzeti Vidékstratégiai Koncepció - 2020