Pont(v)elem – Országos 4. helyezés!

Örömmel tudatjuk honlapunk olvasóival, hogy a Krisna-völgyi Srí Prahláda Általános Iskola – mely 2009 óta az ökoiskola cím birtokosa – a Pont(v)elem elnevezésű használt elemgyűjtő versenyben 4. helyezést ért el!

A versenybe országosan összesen 540 iskolából mintegy 9400 tanuló nevezett be, akik kb. 70.000 kg elemet gyűjtöttek össze. A Krisna-völgyi kisiskolások összesen 125 kg használt elemet gyűjtöttek, s mivel a versenybírák értékelték azt is, hogy az intézmény diákjainak hány százaléka vett részt (ez itt 100% volt), ezért az iskolák közötti versenyben a 4. helyezést nyertük el!

A használt elemek nagy része külső forrásból származott, mert Krisna-völgy lakói kevés elektromos eszközt használnak, és akkor is az után-tölthető akkumulátorokat, elemeket részesítik előnyben.

A gyerekek az összegyűjtött elemek alapján egyéni pontszámokat is kaptak, amiket különböző nyereményekre lehetett beváltani. A 4. helyezés pénzjutalommal is jár, amit az iskola az önfenntartás fejlesztésére fordít: egyrészt kerti szerszámokat vásárolnak belőle az iskolai bio-tankert hatékonyabb műveléséhez, másrészt edényeket és más konyhai eszközöket vásárolnak a gyerekek vegetáriánus főzés-oktatásához (amit megtermelünk, azt főzzük is meg 🙂 ).

A cikk forrása: www.oktatas.krisnavolgy.hu

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
„A régieket nem szabad lebecsülni. Mérhetetlenül okos emberek voltak, sok tekintetben okosabbak, mint mi. Nagy előnyük volt fölöttünk, hogy olyan alkalmakra is gondoltak, amikor az idő nem kifogástalan.”
Hamvas Béla