Örömmel tudatjuk honlapunk olvasóival, hogy a Krisna-völgyi Srí Prahláda Általános Iskola – mely 2009 óta az ökoiskola cím birtokosa – a Pont(v)elem elnevezésű használt elemgyűjtő versenyben 4. helyezést ért el!

A versenybe országosan összesen 540 iskolából mintegy 9400 tanuló nevezett be, akik kb. 70.000 kg elemet gyűjtöttek össze. A Krisna-völgyi kisiskolások összesen 125 kg használt elemet gyűjtöttek, s mivel a versenybírák értékelték azt is, hogy az intézmény diákjainak hány százaléka vett részt (ez itt 100% volt), ezért az iskolák közötti versenyben a 4. helyezést nyertük el!

A használt elemek nagy része külső forrásból származott, mert Krisna-völgy lakói kevés elektromos eszközt használnak, és akkor is az után-tölthető akkumulátorokat, elemeket részesítik előnyben.

A gyerekek az összegyűjtött elemek alapján egyéni pontszámokat is kaptak, amiket különböző nyereményekre lehetett beváltani. A 4. helyezés pénzjutalommal is jár, amit az iskola az önfenntartás fejlesztésére fordít: egyrészt kerti szerszámokat vásárolnak belőle az iskolai bio-tankert hatékonyabb műveléséhez, másrészt edényeket és más konyhai eszközöket vásárolnak a gyerekek vegetáriánus főzés-oktatásához (amit megtermelünk, azt főzzük is meg 🙂 ).

A cikk forrása: www.oktatas.krisnavolgy.hu

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük