Pont(v)elem – Országos 4. helyezés!

Örömmel tudatjuk honlapunk olvasóival, hogy a Krisna-völgyi Srí Prahláda Általános Iskola – mely 2009 óta az ökoiskola cím birtokosa – a Pont(v)elem elnevezésű használt elemgyűjtő versenyben 4. helyezést ért el!

A versenybe országosan összesen 540 iskolából mintegy 9400 tanuló nevezett be, akik kb. 70.000 kg elemet gyűjtöttek össze. A Krisna-völgyi kisiskolások összesen 125 kg használt elemet gyűjtöttek, s mivel a versenybírák értékelték azt is, hogy az intézmény diákjainak hány százaléka vett részt (ez itt 100% volt), ezért az iskolák közötti versenyben a 4. helyezést nyertük el!

A használt elemek nagy része külső forrásból származott, mert Krisna-völgy lakói kevés elektromos eszközt használnak, és akkor is az után-tölthető akkumulátorokat, elemeket részesítik előnyben.

A gyerekek az összegyűjtött elemek alapján egyéni pontszámokat is kaptak, amiket különböző nyereményekre lehetett beváltani. A 4. helyezés pénzjutalommal is jár, amit az iskola az önfenntartás fejlesztésére fordít: egyrészt kerti szerszámokat vásárolnak belőle az iskolai bio-tankert hatékonyabb műveléséhez, másrészt edényeket és más konyhai eszközöket vásárolnak a gyerekek vegetáriánus főzés-oktatásához (amit megtermelünk, azt főzzük is meg 🙂 ).

A cikk forrása: www.oktatas.krisnavolgy.hu

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

Tanfolyamaink
Ősszel induló tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Önfenntartó ruházat – 2. rész Kertészeti innovációink

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha meg nem találjuk, miért is vagyunk ezen a Földön, és hogyan akarjuk a 60-70 évünket értelmesen eltölteni, akkor nincs kiút a válságból."
Bogár László, közgazdász