Tehénvédelmi konferencia Somogyvámoson

tehenvedelmi-konferencia_1Immár második alkalommal adott helyet a Nemzetközi Tehénvédelmi Konferenciának a Somogyvámosi Krisna Völgy. A 2009. május 13-án és 14-én lezajlott konferencián tíz ország tehénvédelmi szakértői vettek részt.

Krisna-völgyben a tehénvédelem fogalma nagy hangsúlyt kap szemben az állattartáséval. A két tevékenység céljai között ugyanis a Krisna-hívők jelentős különbséget látnak. Az állattartátehenvedelmi-konferencia_2s alapja a lehető legnagyobb haszon, ugyanakkor a tehénvédelem esetében már maga a kifejezés is azt sugallja, hogy itt másról van szó. Ahogy a földet, a teheneket is anyaként tisztelik, hiszen azok gondoskodnak a tejről, amely nagyon fontos élelmiszer az ember számára. A Krisna-hívők személyként kezelik a teheneket, mindegyiküknek saját neve van, hiszen mindannyian más-más személyiséggel, tulajdonságokkal rendelkeznek. Nem kihasználni akarják őket, hanem megfelelő módon gondoskodni róluk.

A konferencián jelen voltak Fehéroroszország, Svédország, Anglia, USA, Csehország, Szlovákia, Németország, Horvátország, Olaszország és Magyarország tehénvédelmi szakértői. Voltak közöttük többek között tehenészektehenvedelmi-konferencia_3, tehénvédelemmel foglalkozó szakemberek az állategészségügy, agrárkultúra, gazdálkodás kommunikáció területéről. A megbeszélésen részt vett Sríla Sivarama Swami vezető lelkész is.

A Tehénvédelmi Konferencia jó hangulatban telt, kellemes beszélgetésekkel, érdekes előadásokkal, tapasztalatcserével. A résztvevők különböző farmok, tehénvédelmi központok bemutatkozásait hallgathatták meg. Köztük például olyan érdekességeket is, hogy például milyen termékeket lehet készíteni tehéntrágyából, és szó esett a tehenek betegségeinek homeopátiás gyógymódjairól is.

Az érdeklődő további képeket talál a rendezvényről: itt

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A szentségétől megfosztott világ egy hódításra serkentő akadály sorsára ítéltetett,  puszta tárggyá válik. Mint egy lélektelennek tartott állat vagy rabszolga, az ember alatti dologgá silányul, melyet munkára fognak, felhasználnak és kizsákmányolnak."
Theodor Roszak