Újra: Fenntarthatóság Pillérei szeminárium

A tavalyi sikeren felbuzdulva az idei év szeptemberében újra megrendeztük a Fenntarthatóság Pillérei című szemináriumot. A kurzus résztvevői több országból érkeztek csakúgy, mint az egy évvel ezelőtt megtartott Felnőtt tanulói műhelyre, amelyet a Tempus Közalapítvány, azaz az Európai Bizottság magyarországi képviselője támogatott. A mostani kurzust hivatalosan is meghirdettük az Európai Bizottság ilyen célból létrehozott adatbázisában és ebből kifolyólag olyan személyek jöttek el, akik támogatást nyertek a Grundtvig pályázati formán belül a “Látogatások és cserék” pályázati kategóriában.

A fő résztvevők a legkülönbözőbb típusú kisközösségekből és több országból érkeztek, így Angliából, Hollandiából és Spanyolországból; illetőleg néhányan  részidőben csatlakoztak a csapathoz, többek között Ausztriából és a távoli Egyesült Arab Emirátusokból.

Terepszemlén

A szeminárium programjában most is a terepszemlék voltak a legnépszerűbbek, amikor a résztvevők gyakorlati tapasztalatot szerezhettek az elméleti előadások során elhangzott ismeretanyagból, maguk is szemügyre vehették a Krisna-völgyi modell-közösség eredményeit. Ezen felül újra osztatlan sikert aratott az Öko-völgy Alapítvány csapata által kidolgozott közösségépítő társasjáték. A több napon át zajló játék-sorozatban mindenki kipróbálhatta, miként alapítható és fejleszthető egy kisközösség a gyakorlatban, és azt is, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni a közösségfejlesztés során. Természetszerűleg kihívó és állásfoglalásra késztető kérdések is sorra kerültek és tartalmas, ötletgazdag párbeszédek alakultak ki.

Utazás ökrök vontatta szénásszekéren

A tehénvédelmi központ meglátogatása

Mindent összevetve leszögezhetjük, hogy idén is sikeres fenntarthatósági szemináriumot tarthattunk a résztvevőknek, akik minden bizonnyal új elképzelésekkel, ismeretekkel gazdagodva tértek vissza otthonaikba, közösségükbe, hogy tovább építsék és fejlesszék azokat.

Terveink szerint szakmai képzéseinket tovább folytatjuk, a soron következőre várhatóan jövő júniusban kerül sor.

Kirs György

Öko-völgy Alapítvány

 

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image meheszet-jpg image hazafele_a_foldekrol-jpg image fozes_foldtuzhelyen-jpg image cserepkalyha_epites-jpg image szenaforgatas-jpg image gyumolcsfak_tavasszal-jpg image krisna-volgyi_gyerekek-jpg image oszi_tajkep-jpg image magfejto_2010apr16_3-jpg image im003909k-jpg image im003865k-jpg image im003917k-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Elvesztettük azt a képességet, hogy előre lássunk, s a bajokat elkerüljük. El fogjuk pusztítani a Földet."
Albert Schweitzer