Újra: Fenntarthatóság Pillérei szeminárium

A tavalyi sikeren felbuzdulva az idei év szeptemberében újra megrendeztük a Fenntarthatóság Pillérei című szemináriumot. A kurzus résztvevői több országból érkeztek csakúgy, mint az egy évvel ezelőtt megtartott Felnőtt tanulói műhelyre, amelyet a Tempus Közalapítvány, azaz az Európai Bizottság magyarországi képviselője támogatott. A mostani kurzust hivatalosan is meghirdettük az Európai Bizottság ilyen célból létrehozott adatbázisában és ebből kifolyólag olyan személyek jöttek el, akik támogatást nyertek a Grundtvig pályázati formán belül a “Látogatások és cserék” pályázati kategóriában.

A fő résztvevők a legkülönbözőbb típusú kisközösségekből és több országból érkeztek, így Angliából, Hollandiából és Spanyolországból; illetőleg néhányan  részidőben csatlakoztak a csapathoz, többek között Ausztriából és a távoli Egyesült Arab Emirátusokból.

Terepszemlén

A szeminárium programjában most is a terepszemlék voltak a legnépszerűbbek, amikor a résztvevők gyakorlati tapasztalatot szerezhettek az elméleti előadások során elhangzott ismeretanyagból, maguk is szemügyre vehették a Krisna-völgyi modell-közösség eredményeit. Ezen felül újra osztatlan sikert aratott az Öko-völgy Alapítvány csapata által kidolgozott közösségépítő társasjáték. A több napon át zajló játék-sorozatban mindenki kipróbálhatta, miként alapítható és fejleszthető egy kisközösség a gyakorlatban, és azt is, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni a közösségfejlesztés során. Természetszerűleg kihívó és állásfoglalásra késztető kérdések is sorra kerültek és tartalmas, ötletgazdag párbeszédek alakultak ki.

Utazás ökrök vontatta szénásszekéren

A tehénvédelmi központ meglátogatása

Mindent összevetve leszögezhetjük, hogy idén is sikeres fenntarthatósági szemináriumot tarthattunk a résztvevőknek, akik minden bizonnyal új elképzelésekkel, ismeretekkel gazdagodva tértek vissza otthonaikba, közösségükbe, hogy tovább építsék és fejlesszék azokat.

Terveink szerint szakmai képzéseinket tovább folytatjuk, a soron következőre várhatóan jövő júniusban kerül sor.

Kirs György

Öko-völgy Alapítvány

 

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A kiút megtalálásához lélekbeli változás szükséges, amelynek során rájövünk, hogy az igazi értéket nem lehet pénzben kifejezni, és az élet megannyi formáját nem lehet áruba bocsátani."
Az Egyházak Világtanácsának nyilatkozata (2000, Genf)