Fóliasátor és süllyesztett üvegház építése

tel_ala_vetes_kValamikor az ősz elején elvetettük a spenótot fóliasátrunkba. Hurrá, egész télen lesz friss spenótunk! (Tudtad-e? Ha vegyszermentes, nem trágyázott módon termesztették, akkor nyersen, salátaként is fogyasztható a spenót).
Jó hír, hogy még mindig nem késő tél alá vetni, illetve szintén nem késő fóliás megoldásokat építeni kertünkbe, köszönhetően az enyhe novemberi időjárásnak.A téli termesztés mellett előnye, hogy tavasszal majd sokkal korábban kezdhetjük a szezont. Korábbi években szerzett tapasztalatainkat több cikkben publikáltuk (sok fotóval). Katt ide, és ide. Itt írtunk részletesen az áttelelő és téli zöldségekről is: katt.

tel_ala_vetes

Kis házikertünkbe elegendő lehet a fóliaalagút vagy a fóliaverem is, amelyek könnyen és gyorsan kivitelezhetőek.
Eggyel nagyobb léptékű, de még mindig eléggé olcsó megoldás, ha fém- vagy műanyag vázas fóliasátrat építünk.

foliasatrunk

A váz hosszú évekig tartósan megmarad. Fémvázat akár használtan is bátran vehetünk, jelentős költség megtakarítást érhetünk el vele. A fóliát néhány évente cserélni kell, mert elöregszik és kihasad, szétszakad. A mi fóliánk 1 évre volt “hitelesítve”, de ez a negyedik szezonunk volt vele, és csak most kezdett kirepedezni.

folia_kireped

Krisna-völgy főkertésze így épít műanyag vázas fóliasátrat:

Fóliasátor építés Krisna-völgy mellett – katt ide.

(A “következő” gombra kattintva találod a cikk további részeit, összesen 4 bejegyzés.)

folia

Pénzügyileg ugyan már teljesen más kategória, de kétségtelen, hogy a földbe süllyesztett üvegház még inkább meghosszabbítja a szezont.  Íme egy bolíviai ötlet (Walipini üvegház), részletes építési útmutatóval:

http://www.agraroldal.hu/telen-zoldseg.html

66291

Szeretne többet tudni az önellátás gyakorlatáról?

Keresse könyvsorozatunkat!

Önellátás

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image img_7960-jpg image img_7862-jpg image img_7820-jpg image img_8245-jpg image magfejto_2010apr16_k-jpg image dscn6422-jpg image magfejto_2010apr16_2_k-jpg image fnyn_2010apr3_3_k-jpg image dscn6418-jpg image dscn6465-jpg image fnyn_2010apr17_3_k-jpg image dscn6436-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A szentségétől megfosztott világ egy hódításra serkentő akadály sorsára ítéltetett,  puszta tárggyá válik. Mint egy lélektelennek tartott állat vagy rabszolga, az ember alatti dologgá silányul, melyet munkára fognak, felhasználnak és kizsákmányolnak."
Theodor Roszak