Fóliasátor és süllyesztett üvegház építése

tel_ala_vetes_kValamikor az ősz elején elvetettük a spenótot fóliasátrunkba. Hurrá, egész télen lesz friss spenótunk! (Tudtad-e? Ha vegyszermentes, nem trágyázott módon termesztették, akkor nyersen, salátaként is fogyasztható a spenót).
Jó hír, hogy még mindig nem késő tél alá vetni, illetve szintén nem késő fóliás megoldásokat építeni kertünkbe, köszönhetően az enyhe novemberi időjárásnak.A téli termesztés mellett előnye, hogy tavasszal majd sokkal korábban kezdhetjük a szezont. Korábbi években szerzett tapasztalatainkat több cikkben publikáltuk (sok fotóval). Katt ide, és ide. Itt írtunk részletesen az áttelelő és téli zöldségekről is: katt.

tel_ala_vetes

Kis házikertünkbe elegendő lehet a fóliaalagút vagy a fóliaverem is, amelyek könnyen és gyorsan kivitelezhetőek.
Eggyel nagyobb léptékű, de még mindig eléggé olcsó megoldás, ha fém- vagy műanyag vázas fóliasátrat építünk.

foliasatrunk

A váz hosszú évekig tartósan megmarad. Fémvázat akár használtan is bátran vehetünk, jelentős költség megtakarítást érhetünk el vele. A fóliát néhány évente cserélni kell, mert elöregszik és kihasad, szétszakad. A mi fóliánk 1 évre volt “hitelesítve”, de ez a negyedik szezonunk volt vele, és csak most kezdett kirepedezni.

folia_kireped

Krisna-völgy főkertésze így épít műanyag vázas fóliasátrat:

Fóliasátor építés Krisna-völgy mellett – katt ide.

(A “következő” gombra kattintva találod a cikk további részeit, összesen 4 bejegyzés.)

folia

Pénzügyileg ugyan már teljesen más kategória, de kétségtelen, hogy a földbe süllyesztett üvegház még inkább meghosszabbítja a szezont.  Íme egy bolíviai ötlet (Walipini üvegház), részletes építési útmutatóval:

http://www.agraroldal.hu/telen-zoldseg.html

66291

Szeretne többet tudni az önellátás gyakorlatáról?

Keresse könyvsorozatunkat!

Önellátás

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image corvinusklub_2010marc22_k-jpg image gate_zoldklub_krisnavolgyben_2009-jpg image img_7820-jpg image img_7960-jpg image img_8245-jpg image img_7862-jpg image bhakti_kert_2-jpg image bhakti_kert_4-jpg image bhakti_kert_6-jpg image img_0092-jpg image img_0166-jpg image dscn7275-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Nyilvánvalóvá vált, hogy az eddig folytatott emberi tevékenység (a „business as usual” = BAU) katasztrófához vezet, s hosszabb távon kérdésessé teszi az emberiség fennmaradását."
Vida Gábor