“Beszélgetések az önellátásról” című könyvünk második része

Borito_2A sorozat második részében folytatjuk a beszélgetéseket Krisna-völgy és más hazai ökofalvak lakóinak két évtizedes biogazdálkodási és életmód-tapasztalatairól. Ismét kérdések százaira válaszolva adjuk át az interjúalanyok tudásának legjavát. A dialógusokat számos recepttel, gyakorlati útmutatóval egészítettük ki, és olvasmányos formában adjuk közre.

 

(A “Beszélgetések az önellátásról” ELSŐ kötete ide kattintva érhető el!)

.

A „Beszélgetések az önellátásról 2.”-ben körüljárjuk többek között:
Hogyan készítsünk házilag natúr kozmetikumokat? … Hogyan kell kemencét építeni és kenyeret sütni? … Milyen módon készíthetünk tejtermékeket, sajtokat? … Hogyan lehet előállítani a villamos áramot családi léptékben? … Milyen módszerrel őrizhetjük meg az egészségünket, és milyen módon kezelhetők a betegségek az önellátás körülményei között? …  Hogyan kezdjünk neki a méhészkedésnek, hogyan juthatunk saját mézhez?

15 fejezet, 360 oldal, 117 fénykép és magyarázó rajz, 83 keretes rész és több száz recept.

Főbb témakörök:
Egészségmegőrzés, táplálkozás, életmód
Gyógyászat, gyógyítás természetes anyagokkal
Natúr kozmetikumok és háziszerek készítése
Méhészkedés
Tejfeldolgozás, a legkülönbözőbb tejtermékek előállítása, sajtkészítés
Ökrök betanítása és ökrös munka
Építészet – vályogtechnológiák
Kemence építése és kenyérsütés
Energetika – áramtermelés, meleg víz előállítás
Teljes családi gazdaság tervezése, felépítése, működése

 

webshop_kA KÖNYV JELENLEG AZ ALÁBBI HELYEKEN VÁSÁROLHATÓ MEG:

 

Részletek Dr. Farkas Judit néprajzkutató ajánlásából:

“A Beszélgetések az önellátásról első kötetében bemutatott alapvető szükségletek témakörei a második kötetben újabbakkal egészülnek ki, ugyanakkor szélesedik is a perspektíva: a rendszerben gondolkodás elvei mentén megérthetjük, hogy miért jó, ha minél több növényfajt telepítünk meg a kertünkben, miért fontos és miként érint minket a természetvédelmi kezelések témaköre, a húsfogyasztás kérdései, vagy akár a falu‒város viszony történeti-társadalmi dilemmája.
Ahogyan az első könyvben, úgy itt is találunk olyan témaköröket és javaslatokat, amelyek egyetlen háztartásban is megvalósíthatók, és olyanokat is, amelyek már több háztartás összefogását igénylik, kisebb közösség létét feltételezik.
A könyv bázisát most is Krisna-völgy tapasztalatai adják, de a szerző beszélgetőtársai között olyan szakemberek is szerepelnek, akik más ökofalvakban (Visnyeszéplakon és Gyűrűfűn) élnek, és az adott téma kiváló ismerőiként, illetve a hazai ökofalu-mozgalom szereplőiként saját tapasztalataikkal segítik az érdeklődőket.
A Beszélgetések az önellátásról kötetek nagy erénye, hogy olvasásukat bárhol el lehet kezdeni, és akár fejezeteket kiragadva is meg lehet ismerkedni ezen életmód egyes elemeivel. Mégis úgy vélem, hogy aki elolvassa az egyik fejezetet, az kedvet kap egy következőhöz is, aki elolvassa az egyik könyvet, kíváncsi lesz a másikra is. Így olyan komplex tudáshoz, elméleti és gyakorlati megalapozottsághoz juthat, ami kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznára válik.”

Néhány mintaoldal a második kötetből:

1

2 3 4 5 6 7

 

 

5 hozzászólás to ““Beszélgetések az önellátásról” című könyvünk második része”

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image img_7820-jpg image img_7862-jpg image img_8245-jpg image img_7960-jpg image dscn7275-jpg image img_0092-jpg image img_0145-jpg image bhakti_kert_6-jpg image dscn7261-jpg image img_0057-jpg image bhakti_kert_2-jpg image bhakti_kert_1-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Vajon hány ember létezik még, aki megérti, hogy a pénz önmagában nem érték? Ugyanez vonatkozik az időre is: »Time is money« - mondják azok, akik a pénzt abszolút értékmérőnek tartják, mintha minden megtakarított percnek ugyanannyi lenne az értéke."
Konrad Lorenz