tel_ala_vetes_kValamikor az ősz elején elvetettük a spenótot fóliasátrunkba. Hurrá, egész télen lesz friss spenótunk! (Tudtad-e? Ha vegyszermentes, nem trágyázott módon termesztették, akkor nyersen, salátaként is fogyasztható a spenót).
Jó hír, hogy még mindig nem késő tél alá vetni, illetve szintén nem késő fóliás megoldásokat építeni kertünkbe, köszönhetően az enyhe novemberi időjárásnak.A téli termesztés mellett előnye, hogy tavasszal majd sokkal korábban kezdhetjük a szezont. Korábbi években szerzett tapasztalatainkat több cikkben publikáltuk (sok fotóval). Katt ide, és ide. Itt írtunk részletesen az áttelelő és téli zöldségekről is: katt.

tel_ala_vetes

Kis házikertünkbe elegendő lehet a fóliaalagút vagy a fóliaverem is, amelyek könnyen és gyorsan kivitelezhetőek.
Eggyel nagyobb léptékű, de még mindig eléggé olcsó megoldás, ha fém- vagy műanyag vázas fóliasátrat építünk.

foliasatrunk

A váz hosszú évekig tartósan megmarad. Fémvázat akár használtan is bátran vehetünk, jelentős költség megtakarítást érhetünk el vele. A fóliát néhány évente cserélni kell, mert elöregszik és kihasad, szétszakad. A mi fóliánk 1 évre volt “hitelesítve”, de ez a negyedik szezonunk volt vele, és csak most kezdett kirepedezni.

folia_kireped

Krisna-völgy főkertésze így épít műanyag vázas fóliasátrat:

Fóliasátor építés Krisna-völgy mellett – katt ide.

(A “következő” gombra kattintva találod a cikk további részeit, összesen 4 bejegyzés.)

folia

Pénzügyileg ugyan már teljesen más kategória, de kétségtelen, hogy a földbe süllyesztett üvegház még inkább meghosszabbítja a szezont.  Íme egy bolíviai ötlet (Walipini üvegház), részletes építési útmutatóval:

http://www.agraroldal.hu/telen-zoldseg.html

66291

Szeretne többet tudni az önellátás gyakorlatáról?

Keresse könyvsorozatunkat!

Önellátás

3 thoughts to “Fóliasátor és süllyesztett üvegház építése

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük