Ki az ökotáriánus?

ki-az-okotarianusAz ökotáriánus egy már bevett angol kifejezés, jelentése hasonló a „vegetáriánushoz”. Az eredeti jelentés szerint az ökotáriánus lehet, hogy vegetáriánus, lehet, hogy nem az, de mindenképpen arra törekszik, hogy szezonális ételeket fogyasszon, és egyúttal olyan élelmiszereket, amelyeket az ő környezetében termeltek meg.

A szezonális táplálkozás azt jelenti, hogy a gyümölcsöket, zöldségeket akkor fogyasztjuk, amikor érnek-szedhetők, illetve télen azokat, amelyek tárolhatók, vagy vegyszermentesen tartósíthatók. A természetgyógyászok többnyire egyetértenek abban, hogy ez a lehető legegészségesebb táplálkozási forma – hiszen mi magunk is a természet részei vagyunk, és nem „véletlenül” érik akkor egy gyümölcs, szedhető egy zöldség, amikor.

Közismert tény az is, hogy a húsfogyasztás óriási mértékű környezetterheléssel jár, és káros egészségügyi-mentális hatásai is vannak. Ezért az ökotarianizmus legjobb esetben együtt kell, hogy járjon a vegetarianizmussal is.
Az Öko-völgy Alapítvány mintaterületén, Krisna-völgyben élők helyben, vegyszermenetes-ökológiai gazdálkodással megtermelt alapanyagokból, szezonálisan és laktovegetáriánus módon táplálkoznak.

ki-az-okotarianus1

A kutatási eredmények szerint az ökotáriánus életmód nem csupán az egyének egészségének hosszú távú fenntartásához, hanem a környezet megóvásához, a fenntartható gazdálkodás megteremtéséhez is nagymértékben hozzájárul.

Kun András

2 hozzászólás to “Ki az ökotáriánus?”

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A gond nem csupán gazdasági vagy technológiai, elsősorban erkölcsi és lelki. Megoldást a gazdaság és a technológia területén csak akkor találhatunk, ha mélységes változás megy végbe a szívünkben, amely elvezethet bennünket életformánk megváltoztatásához, valamint fogyasztásunk és termelésünk fenntarthatatlan formáinak átalakításához."
II. János Pál pápa és Őszentsége I. Bartholomeosz ökumenikus pátriárka