Ki az ökotáriánus?

ki-az-okotarianusAz ökotáriánus egy már bevett angol kifejezés, jelentése hasonló a „vegetáriánushoz”. Az eredeti jelentés szerint az ökotáriánus lehet, hogy vegetáriánus, lehet, hogy nem az, de mindenképpen arra törekszik, hogy szezonális ételeket fogyasszon, és egyúttal olyan élelmiszereket, amelyeket az ő környezetében termeltek meg.

A szezonális táplálkozás azt jelenti, hogy a gyümölcsöket, zöldségeket akkor fogyasztjuk, amikor érnek-szedhetők, illetve télen azokat, amelyek tárolhatók, vagy vegyszermentesen tartósíthatók. A természetgyógyászok többnyire egyetértenek abban, hogy ez a lehető legegészségesebb táplálkozási forma – hiszen mi magunk is a természet részei vagyunk, és nem „véletlenül” érik akkor egy gyümölcs, szedhető egy zöldség, amikor.

Közismert tény az is, hogy a húsfogyasztás óriási mértékű környezetterheléssel jár, és káros egészségügyi-mentális hatásai is vannak. Ezért az ökotarianizmus legjobb esetben együtt kell, hogy járjon a vegetarianizmussal is.
Az Öko-völgy Alapítvány mintaterületén, Krisna-völgyben élők helyben, vegyszermenetes-ökológiai gazdálkodással megtermelt alapanyagokból, szezonálisan és laktovegetáriánus módon táplálkoznak.

ki-az-okotarianus1

A kutatási eredmények szerint az ökotáriánus életmód nem csupán az egyének egészségének hosszú távú fenntartásához, hanem a környezet megóvásához, a fenntartható gazdálkodás megteremtéséhez is nagymértékben hozzájárul.

Kun András

2 hozzászólás to “Ki az ökotáriánus?”

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image corvinusklub_2010marc22_k-jpg image gate_zoldklub_krisnavolgyben_2009-jpg image dscn7275-jpg image bhakti_kert_7-jpg image bhakti_kert_1-jpg image bhakti_kert_3-jpg image bhakti_kert_2-jpg image img_0057-jpg image dscn7261-jpg image img_0166-jpg image bhakti_kert_5-jpg image img_0079-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Amíg vágóhidak lesznek, addig háborúk is lesznek."
Lev Tolsztoj