Ki az ökotáriánus?

ki-az-okotarianusAz ökotáriánus egy már bevett angol kifejezés, jelentése hasonló a „vegetáriánushoz”. Az eredeti jelentés szerint az ökotáriánus lehet, hogy vegetáriánus, lehet, hogy nem az, de mindenképpen arra törekszik, hogy szezonális ételeket fogyasszon, és egyúttal olyan élelmiszereket, amelyeket az ő környezetében termeltek meg.

A szezonális táplálkozás azt jelenti, hogy a gyümölcsöket, zöldségeket akkor fogyasztjuk, amikor érnek-szedhetők, illetve télen azokat, amelyek tárolhatók, vagy vegyszermentesen tartósíthatók. A természetgyógyászok többnyire egyetértenek abban, hogy ez a lehető legegészségesebb táplálkozási forma – hiszen mi magunk is a természet részei vagyunk, és nem „véletlenül” érik akkor egy gyümölcs, szedhető egy zöldség, amikor.

Közismert tény az is, hogy a húsfogyasztás óriási mértékű környezetterheléssel jár, és káros egészségügyi-mentális hatásai is vannak. Ezért az ökotarianizmus legjobb esetben együtt kell, hogy járjon a vegetarianizmussal is.
Az Öko-völgy Alapítvány mintaterületén, Krisna-völgyben élők helyben, vegyszermenetes-ökológiai gazdálkodással megtermelt alapanyagokból, szezonálisan és laktovegetáriánus módon táplálkoznak.

ki-az-okotarianus1

A kutatási eredmények szerint az ökotáriánus életmód nem csupán az egyének egészségének hosszú távú fenntartásához, hanem a környezet megóvásához, a fenntartható gazdálkodás megteremtéséhez is nagymértékben hozzájárul.

Kun András

2 hozzászólás to “Ki az ökotáriánus?”

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Véges rendszerben végtelen növekedést csak az őrültek és egyes közgazdászok képzelnek el."
Kenneth E. Boulding (filozófus, közgazdász)