A kerttől a konyháig

szakacs_borito_okÉvek óta vezetek lakto-vegetáriánus háztartást. Gyűjtöm is a recepteket, szakácskönyvből is könyvespolcnyi sorom van.
Mégis, miért értékelem olyan nagyra Hémangi Dévi Dászi nemrég megjelent, A kerttől a konyháig című szakácskönyvét? Hiszen annyi vegetáriánus szakácskönyv létezik, nem csak újabb csepp ez a tengerben?

Nem. Ez most új. És nem az elfogultság beszél belőlem amiatt, hogy a könyvben a szerző bemutatja az Öko-völgy Programot, felsorolja a húsmentes táplálkozás környezetvédelmi összefüggéseit, valamint saját bio kiskert létesítésére buzdít.

Szóval ez valami más. Amióta megkaptam, ismét úrrá lett rajtam a főzés okozta kellemes lelkesedés, izgatottan próbálom ki az új (és régi-új) recepteket.
Hogy miért? Egyszerű receptek. Nálunk is elérhető hozzávalók. Étvágygerjesztő, gyönyörű, inspiráló ételfotók. Sok olyan étel, ami korábbi, magyaros konyha-alapú korszakomat idézi (pl. lángos, székelykáposzta), de más népek klasszikus, nálunk is könnyen elkészíthető receptjei is visszaköszönnek. Nem csak hús-, hanem tojás és hagymamentesek is a benne található ételreceptek. Ráadásul évszakonként vannak csoportosítva, ami egyrészt megkönnyíti a választást, másrészt tudatformáló erejű, az ökotarianizmus felé mutat. A receptek összetétele éppen alkalmas arra, hogy valaki ezzel a könyvvel kezdje vega életmódját.

De azt hiszem, nálam sokkal ékesszólóbb egy olvasói levél, amit a szerző kapott nemrégiben. Alább olvasható. A könyvről pedig közvetlenül a szerző honlapjáról lehet bővebb felvilágosítást kapni (és megrendelni): http://vegavarazs.hu/szakacskonyvet-irtam

 


Date: January 13, 2010 5:06:40 PM GMT+01:00
To: vegavarazs@1108.cc
Subject: A kerttol a konyháig

Kedves Hémangi!

Remélem, nem zavarlak a levelemmel!
Társaid karácsony elotti “körbejárásakor” tudtam szert tenni a könyvedre, egy
kis pénzbeli adomány fejében.
Nem tartozom a Krisna tudatú hívok körébe, de azt gondolom, ez ennél a
könyvnél talán nem is olyan lényeges.
Egyszeruen (szó szerint!) fantasztikus! Árad belole a szeretetadás, a fozés
szeretetéé, az egyszeruség ebben a túlkomplikált világban.
Nagyon szeretem olvasni, kedvet ad a fozéshez, jó érzéssel tölt el! Sajnos
manapság kezd kimenni a divatból az otthon fozés… 🙁
Mi nem vagyunk vegetáriánusok, sot a férjem nem is tudta elképzelni az
ételeket hús nélkül, én sokkal inkább.
Örömmel meséltem neki a könyvedrol, és állíthatom, hogy az abban olvasottak
olyan hatás alá kerítettek, amit talán sikerült átadnom a férjemnek is.
A lényeg, hogy elhatároztuk, ezentúl 7-bol legalább 3 napon nem eszünk húst.
Tudom, ez csepp a tengerben, de nekünk (neki) nagy lépés!
Azt gondolom, a nok talán hajlamosabbak inkább a zöldségevésre, de büszkén
jelentem, az elso vega vacsorám teljes sikert aratott a férjemnél is. 🙂

Anyukám is nagyon megkedvelte a könyvet, és szeretne O is vásárolni belole.
Én nagyon közel lakom a III. kerületi Hare Krisna Templom és Kulturális
Központhoz, és szeretném megkérdezni, hogy ott van-e esetleg bolt,
ahol meg tudnám vásárolni a könyvedet?

Elore is köszönöm a válaszod, illetve a könyvet! Örömöt, és egy új
szemléletet, új ízeket hozott az életünkbe! 🙂

Minden jót!
Üdvözlettel,
B Szilvia

2 hozzászólás to “A kerttől a konyháig”

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Hogyha gabonát termelsz, és azután megeteted az állatokkal, majd pedig megeszed az állatokat, az eredeti gabona energiájának 90%-át elveszíted."
Dr. David Archer (a geofizikai tudományok professzora, Chicagoi Egyetem)