Kutatásokkal a jövő generációkért

jgohAz elmúlt hetekben nagy jelentőségű kutatások kezdődtek az Öko-völgy Program somogyvámosi mintaterületén. A Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Hivatalából látogatott meg bennünket Zsák Yvonne biológus és Csepku Ádám környezetgazdálkodási agrármérnök hallgató. A kutatók számos interjút készítettek Krisna-völgyben, többek között a közösség elnökével, az Öko-völgy Program vezetőjével, illetve a mezőgazdaság és a környezetvédelem helyi szakértőivel. Kérdéseik főként a fenntarthatósággal kapcsolatos témákra irányultak.

Az Ombudsmani Hivatal biológusokból, informatikusokból és humánökológusokból álló kutatócsoportjának vezetője Kajner Péter tudományos főmunkatárs, koordinátora Takács Sánta András. Kutatóik végiglátogatják hazánk ökofalvait, és felmérik a legkülönfélébb fenntarthatóságra irányuló kezdeményezéseket.

Az interjúk alapján készülő tanulmányok egy kötet alapját képezik majd, amelyben a jelenlegi helyzet értékelése mellett a jövőre vonatkozó tanácsok is szerepelnek. Így még többek számára válhat nyilvánvalóvá, hogy amilyen mértékben lépünk előre a fenntarthatóság felé, olyan mértékben szolgáljuk a jövő generációit.

Kun András

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A baj nem körülöttünk van, hanem bennünk. Ez reményt ad a változásra."
Kóródi Márta