Kutatásokkal a jövő generációkért

jgohAz elmúlt hetekben nagy jelentőségű kutatások kezdődtek az Öko-völgy Program somogyvámosi mintaterületén. A Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Hivatalából látogatott meg bennünket Zsák Yvonne biológus és Csepku Ádám környezetgazdálkodási agrármérnök hallgató. A kutatók számos interjút készítettek Krisna-völgyben, többek között a közösség elnökével, az Öko-völgy Program vezetőjével, illetve a mezőgazdaság és a környezetvédelem helyi szakértőivel. Kérdéseik főként a fenntarthatósággal kapcsolatos témákra irányultak.

Az Ombudsmani Hivatal biológusokból, informatikusokból és humánökológusokból álló kutatócsoportjának vezetője Kajner Péter tudományos főmunkatárs, koordinátora Takács Sánta András. Kutatóik végiglátogatják hazánk ökofalvait, és felmérik a legkülönfélébb fenntarthatóságra irányuló kezdeményezéseket.

Az interjúk alapján készülő tanulmányok egy kötet alapját képezik majd, amelyben a jelenlegi helyzet értékelése mellett a jövőre vonatkozó tanácsok is szerepelnek. Így még többek számára válhat nyilvánvalóvá, hogy amilyen mértékben lépünk előre a fenntarthatóság felé, olyan mértékben szolgáljuk a jövő generációit.

Kun András

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
„Aki azt hiszi, hogy az exponenciális növekedés örökké fenntartható egy véges világban, az vagy őrült, vagy közgazdász."
Kenneth E. Boulding