Kutatásokkal a jövő generációkért

jgohAz elmúlt hetekben nagy jelentőségű kutatások kezdődtek az Öko-völgy Program somogyvámosi mintaterületén. A Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Hivatalából látogatott meg bennünket Zsák Yvonne biológus és Csepku Ádám környezetgazdálkodási agrármérnök hallgató. A kutatók számos interjút készítettek Krisna-völgyben, többek között a közösség elnökével, az Öko-völgy Program vezetőjével, illetve a mezőgazdaság és a környezetvédelem helyi szakértőivel. Kérdéseik főként a fenntarthatósággal kapcsolatos témákra irányultak.

Az Ombudsmani Hivatal biológusokból, informatikusokból és humánökológusokból álló kutatócsoportjának vezetője Kajner Péter tudományos főmunkatárs, koordinátora Takács Sánta András. Kutatóik végiglátogatják hazánk ökofalvait, és felmérik a legkülönfélébb fenntarthatóságra irányuló kezdeményezéseket.

Az interjúk alapján készülő tanulmányok egy kötet alapját képezik majd, amelyben a jelenlegi helyzet értékelése mellett a jövőre vonatkozó tanácsok is szerepelnek. Így még többek számára válhat nyilvánvalóvá, hogy amilyen mértékben lépünk előre a fenntarthatóság felé, olyan mértékben szolgáljuk a jövő generációit.

Kun András

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image img_0057-jpg image img_0092-jpg image img_0145-jpg image bhakti_kert_7-jpg image bhakti_kert_3-jpg image bhakti_kert_2-jpg image bhakti_kert_4-jpg image dscn7275-jpg image bhakti_kert_5-jpg image img_0166-jpg image img_0099-jpg image img_0079-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Pár éven belül véső és kalapács nélkül tapodtat sem haladhatunk a szmogban. Mámorító tempóban pusztítjuk magunkat."
Vavyan Fable