erasmus-plus

Az Öko-völgy Alapítvány támogatást nyert az Európai Unió Erasmus+ pályázati programjában, az “Egyszerű életmód, emelkedett gondolkodás” projekttel. Ez a pályázat a felnőttoktatási projektek között a Stratégiai partnerségek kategóriában került támogatásra, amelynek során 40 ifjúsági szakember és fiatal vesz részt a partnerségben. A partnerszervezetek 5 különböző európai országból származnak, mégpedig Belgiumból, a Cseh Köztársaságból, Magyarországról, Szlovéniából és Svédországból.

Minden résztvevő szervezet munkatársai aktív munkát folytatnak az ifjúságügy terén, és az azzal összefüggő olyan területeken, mint a fenntarthatóság, az önellátás, az egészséges életmód és a fiatalok foglalkoztatása. A partnerek kölcsönösen kifejezték azon érdeküket, hogy létrehozzanak egy olyan hálózatot, amely az erős partnerségre alapul, és amelynek célja, hogy összekapcsolja a tagokat és lehetőséget nyújtson az érintett szakmai területeken bevált gyakorlatok cseréjére.

Ez a projekt 13 hónapon keresztül fut, és már 2015 májusában elkezdődtek a közös munkák, amik majd 2016 augusztusában érnek véget. Ez a többi között magába foglalja azt a 3 találkozót, továbbképzést az ifjúsági szakemberek számára, amelyek megrendezésére Svédországban, Magyarországon és Belgiumban kerül sor.

erasmus-generale1-1024x512

A találkozók alapján sor kerül a különböző szabadtéri tevékenységekre (bio-kertészkedés, természetes permakultúra kialakítása, fejlesztése; terepmunkák; jóga foglalkozások), oktatási képzésekre (az ifjúsági munkához kötődő szemináriumok, műhelyek tartása a transzverzális készségekkel és innovatív módszerekkel kapcsolatban), a tanulási lehetőségeket kínáló európai eszközök/tanúsítványok megismerésére (Youthpass, Europass CV), valamint gyakorlati vezetői oktatásra (adománygyűjtési módszerek a különféle szervezetek számára nemzeti és nemzetközi szinten, pályázatírás, Erasmus+ lehetőségek és bemutatók).

A partneri találkozók alkalmával fotók és videók készítésével örökítjük meg, és foglaljuk össze a tevékenységeket és eseményeket, valamint az ott elért gyakorlati eredményeket.
Fényképeket és videókat készítünk az oktatási tevékenységekről, a gyakorlati szabadtéri tevékenységekről, valamint a helyi közösségek fiataljainak a visszajelzéseiről, akik szintén részt vesznek a találkozókon. A projekt végén az újonnan létrehozott honlap segítségével terjesztjük majd a projekt eredményeit – a projektről készülő dokumentumfilmet, az oktatási kézikönyvet, és természetesen magát a honlapot is.

Erasmus-plus

– Kirs György –
pályázati programvezető,
Öko-völgy Alapítvány

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük