Beszámoló a nemzetközi Erasmus projektünkről

erasmus-plus

Az Öko-völgy Alapítvány támogatást nyert az Európai Unió Erasmus+ pályázati programjában, az “Egyszerű életmód, emelkedett gondolkodás” projekttel. Ez a pályázat a felnőttoktatási projektek között a Stratégiai partnerségek kategóriában került támogatásra, amelynek során 40 ifjúsági szakember és fiatal vesz részt a partnerségben. A partnerszervezetek 5 különböző európai országból származnak, mégpedig Belgiumból, a Cseh Köztársaságból, Magyarországról, Szlovéniából és Svédországból.

Minden résztvevő szervezet munkatársai aktív munkát folytatnak az ifjúságügy terén, és az azzal összefüggő olyan területeken, mint a fenntarthatóság, az önellátás, az egészséges életmód és a fiatalok foglalkoztatása. A partnerek kölcsönösen kifejezték azon érdeküket, hogy létrehozzanak egy olyan hálózatot, amely az erős partnerségre alapul, és amelynek célja, hogy összekapcsolja a tagokat és lehetőséget nyújtson az érintett szakmai területeken bevált gyakorlatok cseréjére.

Ez a projekt 13 hónapon keresztül fut, és már 2015 májusában elkezdődtek a közös munkák, amik majd 2016 augusztusában érnek véget. Ez a többi között magába foglalja azt a 3 találkozót, továbbképzést az ifjúsági szakemberek számára, amelyek megrendezésére Svédországban, Magyarországon és Belgiumban kerül sor.

erasmus-generale1-1024x512

A találkozók alapján sor kerül a különböző szabadtéri tevékenységekre (bio-kertészkedés, természetes permakultúra kialakítása, fejlesztése; terepmunkák; jóga foglalkozások), oktatási képzésekre (az ifjúsági munkához kötődő szemináriumok, műhelyek tartása a transzverzális készségekkel és innovatív módszerekkel kapcsolatban), a tanulási lehetőségeket kínáló európai eszközök/tanúsítványok megismerésére (Youthpass, Europass CV), valamint gyakorlati vezetői oktatásra (adománygyűjtési módszerek a különféle szervezetek számára nemzeti és nemzetközi szinten, pályázatírás, Erasmus+ lehetőségek és bemutatók).

A partneri találkozók alkalmával fotók és videók készítésével örökítjük meg, és foglaljuk össze a tevékenységeket és eseményeket, valamint az ott elért gyakorlati eredményeket.
Fényképeket és videókat készítünk az oktatási tevékenységekről, a gyakorlati szabadtéri tevékenységekről, valamint a helyi közösségek fiataljainak a visszajelzéseiről, akik szintén részt vesznek a találkozókon. A projekt végén az újonnan létrehozott honlap segítségével terjesztjük majd a projekt eredményeit – a projektről készülő dokumentumfilmet, az oktatási kézikönyvet, és természetesen magát a honlapot is.

Erasmus-plus

– Kirs György –
pályázati programvezető,
Öko-völgy Alapítvány

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A kutatások szerint az emberek nem az anyagi jólétre vágynak, hanem emberi kapcsolatokban gazdag, boldog magánéletre."
Pataki György (Szent István Egyetem)