Újra: Fenntarthatóság Pillérei szeminárium

A tavalyi sikeren felbuzdulva az idei év szeptemberében újra megrendeztük a Fenntarthatóság Pillérei című szemináriumot. A kurzus résztvevői több országból érkeztek csakúgy, mint az egy évvel ezelőtt megtartott Felnőtt tanulói műhelyre, amelyet a Tempus Közalapítvány, azaz az Európai Bizottság magyarországi képviselője támogatott. A mostani kurzust hivatalosan is meghirdettük az Európai Bizottság ilyen célból létrehozott adatbázisában és ebből kifolyólag olyan személyek jöttek el, akik támogatást nyertek a Grundtvig pályázati formán belül a “Látogatások és cserék” pályázati kategóriában.

A fő résztvevők a legkülönbözőbb típusú kisközösségekből és több országból érkeztek, így Angliából, Hollandiából és Spanyolországból; illetőleg néhányan  részidőben csatlakoztak a csapathoz, többek között Ausztriából és a távoli Egyesült Arab Emirátusokból.

Terepszemlén

A szeminárium programjában most is a terepszemlék voltak a legnépszerűbbek, amikor a résztvevők gyakorlati tapasztalatot szerezhettek az elméleti előadások során elhangzott ismeretanyagból, maguk is szemügyre vehették a Krisna-völgyi modell-közösség eredményeit. Ezen felül újra osztatlan sikert aratott az Öko-völgy Alapítvány csapata által kidolgozott közösségépítő társasjáték. A több napon át zajló játék-sorozatban mindenki kipróbálhatta, miként alapítható és fejleszthető egy kisközösség a gyakorlatban, és azt is, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni a közösségfejlesztés során. Természetszerűleg kihívó és állásfoglalásra késztető kérdések is sorra kerültek és tartalmas, ötletgazdag párbeszédek alakultak ki.

Utazás ökrök vontatta szénásszekéren

A tehénvédelmi központ meglátogatása

Mindent összevetve leszögezhetjük, hogy idén is sikeres fenntarthatósági szemináriumot tarthattunk a résztvevőknek, akik minden bizonnyal új elképzelésekkel, ismeretekkel gazdagodva tértek vissza otthonaikba, közösségükbe, hogy tovább építsék és fejlesszék azokat.

Terveink szerint szakmai képzéseinket tovább folytatjuk, a soron következőre várhatóan jövő júniusban kerül sor.

Kirs György

Öko-völgy Alapítvány

 

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

Tanfolyamaink
Ősszel induló tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Önfenntartó ruházat – 2. rész Kertészeti innovációink

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha tetszik, ha nem, mindig abba a felismerésbe botlunk, hogy a természeti gyökerektől elszakadt ember szükségképpen esik az egyik gondolati csapdából a másikba."
Juhász-Nagy Pál