Konrad Lorenz

„Rombolóan hat az a tévhit, hogy csak a racionálisan felfogható vagy a tudományosan kimutatható tartozik az emberiség állandó ismeretanyagához.”

Tovább
Jared Diamond

„A globalizáció, a nemzetközi kereskedelem, a sugárhajtású repülőgépek és az internet következtében minden ország függ mások erőforrásaitól, és kölcsönösen hatással van egymásra, pontosan, mint a Húsvét-sziget klánjai. Az ő hazájuk éppúgy magában áll a Csendes-óceánban, mint a mi Földünk a világűrben…”

Tovább
Juhász-Nagy Pál

„Ha tetszik, ha nem, mindig abba a felismerésbe botlunk, hogy a természeti gyökerektől elszakadt ember szükségképpen esik az egyik gondolati csapdából a másikba.”

Tovább
Utolsó kísérlet

Egy könyv, amit mindenkinek el kell olvasnia! Végh László – Szám Dorottya – Hetesi Zsolt: Utolsó kísérlet. Híradás a Föld állapotáról. Kairosz Kiadó, 2008. Részletek a közelmúltban megjelent kötetből.

Tovább
Öko-völgy kutatószeminárium a Pécsi Tudományegyetemen

Még csak bő három hónap telt el az Öko-völgy Program és a Pécsi Tudományegyetem Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszéke közötti együttműködési szerződés aláírása óta, s az egyetem máris meghirdette „Öko-völgy kutatószeminárium” című tantárgyát.

Tovább
Élőfalu Találkozó, 2009. január

Óriási, minden korábbi találkozót felülmúló érdeklődés kísérte a Magyar Élőfalvak idei első összejövetelét. Több mint másfél száz résztvevő nyüzsgött Máriahalmon. Hogy minek köszönhető a hirtelen megugrott érdeklődés?

Tovább
Egészséges és hasznos

Beszélgetés az otthoni kertészkedés fortélyairól Sárkány Péterrel és Sárkány Krisztinával, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének kommunikációs munkatársaival

Tovább
Andrásfalvy Bertalan

„Újra bebizonyosodott, hogy a gazdasági-ökológiai–társadalmi fenntarthatóság alapja – etikai. És ez az etikai magatartás egyben biztosítja a társadalmi és természeti környezet egészséges állapotát.”

Tovább
A húsevés súlyosan károsítja környezetünket!

A Poznani csúcstalálkozó szakemberei szerint környezetünk védelme érdekében változtatnunk kellene a húsfogyasztási szokásainkon, mert az állattenyésztés során több üvegházhatású gáz keletkezik, mint a közlekedés során. A hírt a New York Times is közreadta. Forrás: NOL

Tovább