Meteorológiai központ Krisna-völgyben

Krisna-völgy és az Öko-völgy Alapítvány oktatási-kutatási együttműködésének keretében a közelmúltban meteorológiai központot állítottunk fel a somogyvámosi biokertészet szomszédságában. Régi álmunk vált ezzel valósággá, hiszen a mérőállomás egyszerre segíti a kertészek munkáját, és látja el adatokkal a kutatókat, szakdolgozókat.

A mérőállomás beszerzését egyik kedves támogatónk adománya tette lehetővé.

A műszer kültéri mérőállomásból, valamint egy beltéri báziskészülékből áll (WH-2080 típusú). A jelek továbbítása a kül- és beltéri műszerek között vezeték nélkül, rádióhullámok segítségével történik.

A kültéri egységen található szélsebesség- és szélirány érzékelő, csapadékmérő, valamint hő- és légnyomásmérő is. A műszer – beállítástól függően – akár óránként rögzíti az adatokat.

Bemutató az adatokból: külső hőmérséklet alakulása Krisna-völgyben 2011. november 1. és 17.-e között (óránkénti leolvasással)

Az időjárási adatsorok felhasználhatók lesznek majd a kertészet tevékenységeinek tervezésében – hiszen a termés mennyisége és minősége, valamint az időjárási tényezők között összefüggések számolhatók. Reményeink szerint nagy segítséget nyújt majd a Krisna-völgyben folyó ökológiai és mezőgazdasági kutatások során, valamint a készülő szakdolgozatok eredményeinek objektívebb értékelésében is.

– KA –

2 hozzászólás to “Meteorológiai központ Krisna-völgyben”

  • Sándor Kati:

    Nagyon jól működik az állomás? Ilyet kellene beszereznem cégemnek, de nem tudom hol lehet ezeket megvenni. Ha tud valaki ebben segíteni, kérem segítsen! Köszönöm szépen, üdv: SKati

  • Szilvia:

    Jól működnek.
    Bp-en a Király utcában van egy bolt, amit ajánlunk. Lombik kft.

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Ősszel induló tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A szentségétől megfosztott világ egy hódításra serkentő akadály sorsára ítéltetett,  puszta tárggyá válik. Mint egy lélektelennek tartott állat vagy rabszolga, az ember alatti dologgá silányul, melyet munkára fognak, felhasználnak és kizsákmányolnak."
Theodor Roszak