Idén a Nyári Élőfalu Találkozó Magfalván volt, ami Monortól nem messze, Gomba nevű község mellett található.

Magfalvát Dr. Géczy Gábor tanár, fizikus alapította. Az egyetemi kutatásai során a természetben fellelhető fraktálok kapcsán vette észre, hogy ezek Földünk ősi kultúráinak szimbólumaival szoros kapcsolatban vannak. Magfalva egy 80 hektárnyi terület, melyen biogazdálkodás és állattartás folyik, de a legkiemelkedőbb eredményeket a természetes gyógymódok alkalmazása kapcsán érték el. Rendszeresen tartanak itt gyógyító képzéseket és táborokat

A programunk első része Magfalva bemutatása volt, melynek során elsőként a gyógyászati termékeket néztük meg. Ezek közül többet is itt helyben készítenek (Búzafű krém, fekete nadálytő krém, regeneráló krém, stb.).

Ottjártunkkor nagy üvegekben érlelődött a fekete dió, amely mint kiderült, kiválóan alkalmazható a fehérürmössel együtt általános tisztító kúrákhoz.

Ezután megtekintettük a gyógyító házat, amely a nagy meleg ellenére kellemesen hűvös volt, hiszen szalmabálából készült fala kiváló hőszigetelő.

Innen tovább sétáltunk, és meglátogattuk a saját építésű kemencéket, a gyümölcsöst, a mezőgazdasági területek néhány részét, az állattartást, a terménytároló pincét, a lakóházakat és a vendégházat.

Ezután Hintalan László tartott egy előadást a „Szerves társadalmakról” címmel, melyek az Isten-tudatos és fenntartható közösségeket jelentik. Érintettük a társadalom különféle területeit, és meggyőződhettünk, hogy ezek a kistelepülések jelenthetnék a reményt az emberi élet fenntarthatóvá tételére és megmentésére.

Az ebéd után házigazdánk, Dr. Géczy Gábor előadása következett, aki a Kapcsolatok témakörét járta körbe.

Végül az Élőfalu Találkozók jövőbeli fejlesztésérők is esett néhány szó, majd házigazdánk ajándékaival elhalmozva útra keltünk Somogyvámosra.

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük