Meteorológiai központ Krisna-völgyben

Krisna-völgy és az Öko-völgy Alapítvány oktatási-kutatási együttműködésének keretében a közelmúltban meteorológiai központot állítottunk fel a somogyvámosi biokertészet szomszédságában. Régi álmunk vált ezzel valósággá, hiszen a mérőállomás egyszerre segíti a kertészek munkáját, és látja el adatokkal a kutatókat, szakdolgozókat.

A mérőállomás beszerzését egyik kedves támogatónk adománya tette lehetővé.

A műszer kültéri mérőállomásból, valamint egy beltéri báziskészülékből áll (WH-2080 típusú). A jelek továbbítása a kül- és beltéri műszerek között vezeték nélkül, rádióhullámok segítségével történik.

A kültéri egységen található szélsebesség- és szélirány érzékelő, csapadékmérő, valamint hő- és légnyomásmérő is. A műszer – beállítástól függően – akár óránként rögzíti az adatokat.

Bemutató az adatokból: külső hőmérséklet alakulása Krisna-völgyben 2011. november 1. és 17.-e között (óránkénti leolvasással)

Az időjárási adatsorok felhasználhatók lesznek majd a kertészet tevékenységeinek tervezésében – hiszen a termés mennyisége és minősége, valamint az időjárási tényezők között összefüggések számolhatók. Reményeink szerint nagy segítséget nyújt majd a Krisna-völgyben folyó ökológiai és mezőgazdasági kutatások során, valamint a készülő szakdolgozatok eredményeinek objektívebb értékelésében is.

– KA –

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image dscn6394-jpg image fnyn_2010apr3_2_k-jpg image dscn6415-jpg image fnyn_2010apr17_4_k-jpg image fnyn_2010apr17_3_k-jpg image dscn6457-jpg image dscn6436-jpg image dscn6422-jpg image magfejto_2010apr16_2_k-jpg image fnyn_2010apr17_k-jpg image dscn6418-jpg image dscn6465-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A húsfogyasztás a víz pazarló felhasználásával jár, és rengeteg üvegházgázt állít elő. Óriási nyomást gyakorol a világ erőforrásaira. Jobb egy vegetáriánus étrend."
Lord Stern