Padlizsánkrém

A nyár végi-őszi padlizsán dömping jó lehetőség arra, hogy feltöltsük a kamránkat ízletes szendvicskrémmel. Megfelelő módon eltéve a következő szezonig eláll. A padlizsánkrém nagyszerű étel egyszerűen kenyérre, pirítósra kenve, de felhasználhatjuk főtt vagy sült ételekbe, szószokba is. Könnyű megszeretni jellegzetes, füstös aromáját.

Tovább
Tanári IKT továbbképzés Rigában

Az Erasmus+ KA1 Mobilitási Projektek által támogatott “Learn 2 Teach, Teach 2 Learn” elnevezésű felnőttképzési pályázatunk kapcsán a nyár során részt vehettem egy tanári képzésen Rigában, Lettországban. A tanárképző mobilitásra 2016. augusztus 1-e és 7-e között került sor.

Tovább
Készítsünk aszalványokat házilag!

Szeptember elején már igencsak időszerű téma az aszalás. Érnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök, zöldségeskertünk roskadozik a terményektől, és felmerül a kérdés, vajon milyen módon tartósítsuk a fölösleget, tároljuk el a vitaminszegény téli időszakra? Milyen formában legjobb ezt megtenni környezet- és egészségtudatos, fenntartható módon? A válasz adja magát: Aszaljunk!

Tovább