Tudományos vegetarianizmus

„Jól tervezett vegán vagy más vegetáriánus típusú táplálkozás megfelelő bármely életszakaszban: terhesség alatt éppúgy, mint szoptatás idején vagy csecsemőkorban, gyermekkorban, serdülőkorban.” – állítja egy tudományos folyóiratban megjelent cikk (Canadian Journal of Dietetic Practice and Research, 2003. Vol 64. No 2).

Tovább
Etnográfusok kerestetnek (Öko-völgy az EPE konferencián)

Az Etnográfusok Pécsi Egyesülete (EPE) március 7-én egy témaválasztásában rendkívül aktuális konferenciát rendezett a Pécsi Tudományegyetemen. A résztvevő egyetemi hallgatók arra voltak kíváncsiak, hogy melyek napjainkban a kultúrakutatás lehetőségei.

Tovább
Ítéletnapi magkészlet

Miközben Magyarországon fokozatosan leépítik a növényi génbank intézményeket, Norvégia már a klímaváltozás és egyéb katasztrófák veszélyével számol. A nemrég elkészült földrengés- és atombiztos magtár már most 250 ezer mintát őriz a Spitzbergák gyomrában. A magkészlet feltöltéséhez minden ország hozzájárulhat. Forrás: greenfo

Tovább
Öko-völgy a Pax TV-ben

A Pax TV Menedék című műsorában 2009. március 7-én elhangzott beszélgetés részlete megtekinthető a You Tube-on. Az önfenntartásra való törekvés sikeres közösségi kísérletéről Tasi István adott interjút. Kitért a Krisna-hívők környezetkímélő, lakto-vegetariánus étkezési szokásaira is.

Tovább
Igazi méz egy virágzó méhészetből

Kérem, engedjék meg, hogy egy olyan csodálatos helyre kalauzoljam el Önöket, ahol a mézet valóban méhek termelik, és az itt lakók nem csupán egy ízletes édességet kóstolgatnak, hanem a legfinomabb gyógyszert alkalmazzák nap mint nap.

Tovább
Hagyomány és minőség

A túlközpontosított árutermelés, amely a profitot tartja elsődlegesnek, komoly gazdasági kockázatot rejt. A római korból származó példa szerint az összeomlás hatása a centralizált gazdálkodás következtében mindenhová eljut, mindenkit érint.

Tovább